Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: plenerowo

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Kadry 1 i 2 zupełnie mi się nie podobają (strasznie ucięte).
    3 i 4 zdecydowanie lepiej.
    Na 3 obórka mnie nie przekonuje (za zimne kolory)

Domyślnie

Dzięki slawooo za krytyczny komentarz.
    Na marginesie: z każdego miejsca mam zdjęcia z różnej perspektywy (ciężko było wyczuć co się znajomym spodoba).
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Ladne kolory, mi sie podoba. Jak masz cos wiecej to z przyjemnoscia popatrze.
    Pozdro

Domyślnie

Myślę, że w takich przypadkach kadr centralny jest uzasadniony Ta inaczej obrobiona wersja też mi bardziej podchodzi, szkoda uciętych nóg na 1.
    NX300 +18-55, J200/4, N70-300/4,5-5,6, H58/2,

Domyślnie

Co do tych uciętych nóg... Może lepiej było więcej ciachnąć i "upchnąć" ich na samym dole zdjęcia?

To może jeszcze kilka kadrów z innej miejscówki; Młodzi wpadli na pomysł zrobienia sobie ławeczki I choć marzyło mi się jakieś wielgachne drzewo żeby "liny" wysoko poprowadzić to i tak mieliśmy problem z ich przerzuceniem przez, dość niski, konar

5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

Domyślnie

mnie tam sie bardzo podobają, kadry centralne - uzasadnione i dodają mocy kompozycji. Miałbym tylko 2 male zastrzeżenia - 1 bardzo mi się podoba ale uciałbym wyżej (w sensie połowa uda - nie w kolanie młodego) a dwójka trochę odbiega kolorem od reszty (jest cieplejsza). Ogólnie bardzo mi się podobają zdjęcia - proste i nie kombinowane Używałes TS'a czy freestylera :P bo sam się przymierzam

to cześć komentarza do pierwszych 4rech zdjęć
    D700 + 35 & 85
    D610 + 28 & 50

Domyślnie

wojtek87, co do kolorystyki masz rację, nie byłem do końca zbyt konsekwentny w obróbce.

Co do obiektywu: ani jeden ani drugi Choć przyznam, że mam chrapkę na TS'a, najbardziej widzi mi się 45tka ale muszę najpierw podpiąć i sprawdzić czy się dogadamy.

Domyślnie

właśnie 1ka mnie zastanowila czy nie robiłeś jej 'połamańcem' a osobiście jestem zdecydowany na jakiś manual na gumie więc to tylko kwestia czasu
    D700 + 35 & 85
    D610 + 28 & 50

Domyślnie

Mogą być bardzo fajne efekty.
    11.
    Ostatnio edytowane przez popi ; 28-10-2015 o 17:13

Domyślnie

To może jeszcze jedno (żeby nie było, że kadr tylko centralny ):
    12.
    Ostatnio edytowane przez popi ; 28-10-2015 o 19:10