Witam Was serdecznie drodzy Nikoniarze.
Już od jakiegoś czasu obserwuję Was na forum, przeglądam, czytam, uczę się. Postanowiłem więc założyć tu temat i wstawić swoje zdjęcia licząc na jakąś konstruktywną krytykę. Obydwie prezentowane przeze mnie fotografie to panoramy z Tatr. Życzę miłego oglądania.
1
Schodziłem właśnie w dół z Kasprowego gdzie miałem spotkać się ze swoimi znajomymi pierwszy raz po przyjeździe, jednak okazało się, że wyruszyli w dół wcześniej. Wypiłem gorącą herbatę i popatrzyłem na ludzi rzucających kamieniami w dzwon. Na samym Kasprowym pogoda nie rozpieszczała, a podobno jeszcze chwilę przed tym jak tam wszedłem miał być piękny widok na Słowacką stronę. Zszedłem więc zielonym szlakiem i po chwili moim oczom ukazał się górski spektakl chmur. Rozłożyłem statyw i zrobiłem tyle zdjęć ile mogłem, do czasu gdy nie usłyszałem grzmotów. "Cóż zrobić?" pomyślałem, i po prostu się spakowałem, zakląłem siarczyście pod nosem, spojrzałem rzewnym wzrokiem w kierunku spektaklu i schodziłem w dół. Ale po chwili nie mogłem wytrzymać i zatrzymałem się kawałek dalej i właśnie stąd jest to zdjęcie. Gdzieś niżej, ale i też gdzieś niżej w sobie, gdzie moje chęci nie przepuszczają rozsądku. Wyjąłem aparat i po prostu jeszcze zapisałem ten widok na matrycy aparatu.
2
Zaliczone moje pierwsze przejście Orlej Perci. Hmm chyba poczułem, że troche inaczej teraz patrze na góry. Trochę inaczej odbieram każdą wędrówkę. Po drodze zmęczony, wyzuty z sił w nogach po przejściu całości schodzę z kolegą żółtym szlakiem do Piątki. A przede mną rozciąga się Dolina Roztoki. Chmury ciapkały krajobraz swoimi cieniami, nie mogłem nie zrobić tego zdjęcia.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami