Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: scream

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie scream

D810 | N 105 2.8 micro | N 24-70 2.8 | N 85 1.8 | N 50 1.4 | SB-900 |
    FUJI XT-1 | 18-55 | 23 1.4 |

Domyślnie

Jak na moje amatorskie oko, za dużo obróbki. I dziecko jakoś tak niekorzystnie wyszło...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zona Zobacz posta
    Jak na moje amatorskie oko, za dużo obróbki. I dziecko jakoś tak niekorzystnie wyszło...
    Może się mylę ale odnoszę wrażenie, że mniej chodziło o korzystny wygląd a bardziej o nawiązanie do znanego dzieła Munch'a.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Może się mylę ale odnoszę wrażenie, że mniej chodziło o korzystny wygląd a bardziej o nawiązanie do znanego dzieła Munch'a.
    dokładnie kolorystycznie zupełnie inaczej, ale coś w tym z Munch'a jest tytuł nie bez powodu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    w życiu bym się nie domyśliła
    moje zdanie odnośnie focenia dzieci i kobiet jest niezmienne: ma być ładnie. A jak fotograf chce artystycznie się wyżyć (i np. brzydota czy zniekształcenia są wpisane w temat), to niech do tego celu używa modeli, którzy w pełni świadomie wyrażają na to zgodę. Czyli z automatu: dzieci nigdy brzydko, a kobiety w tym bardzo nielicznych przypadkach, gdy na to pozwolą.
    Wiem, że wiele osób nie zgadza się z takim podejściem, ale tutaj akurat fakt, że ktoś jest profesjonalnym fotografem, a ja amatorem nie ma nic do rzeczy.

A tak zupełnie na marginesie: dzieci mogą wyglądać ładnie, gdy krzyczą

a wracając do zdjęcia: oglądałam inne zdjęcia zrobione podczas tej sesji i kolorystyka tamtych bardziej mi się podoba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zona Zobacz posta
    ...A tak zupełnie na marginesie: dzieci mogą wyglądać ładnie, gdy krzyczą...
    A czy postać z obrazu Muncha wygląda ładnie? Albo czy autor obrazu dołożył starań by wypadła korzystnie? Nie za bardzo widzę możliwość by na jednym zdjęciu pogodzić Twoje wymagania estetyczne z tematyką dzieła Muncha. Także jeśli autor zdjęcia ma być konsekwentny to powinien się trzymać tej "brzydoty" i "zniekształceń". No chyba, że to żart a jeśli tak to chyba go nie zrozumiałem Inna sprawa, że zdjęcie mi się po prostu nie podoba.

Domyślnie

no taki polot mnie naszedł

Domyślnie

Ja też jestem na nie. Popatrz jakie dziwne plamy wyszły na twarzy/głowie dziecka.

Domyślnie

plamy powstały już w procesie samego wykonania zdjęcia, tak zadziałał światłocień i nie ma nic wspólnego z obróbką

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafaIski Zobacz posta
    plamy powstały już w procesie samego wykonania zdjęcia, tak zadziałał światłocień i nie ma nic wspólnego z obróbką
    Tak się składa, że światłocień i jego uwydatnienie albo osłabienie jest kwestią obróbki. Jak za bardzo podciągnięsz obróbka, to właśnie wyjdą brzydkie, sine plamy.
    Obróbka nie musi być globalna, zawsze można tak obrobić zdjęcie, aby twarz wyszła lepiej.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów