Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Praca inżynierska

Hej
    Przede mną wybór tematu na pracę inżynierską. Kierunek studiów mechatronika.
    Chciałbym napisać coś w połączeniu z fotografią. Może nie sprawy techniczne a bardziej sprzętowe. Macie jakieś pomysły na temat? Zastanawiałem się czy by coś nie wykminić z matrycami. Tylko do czego się tam można przyczepić?
    Za promotora brałbym gościa co mieliśmy z nim sensorykę (o matrycach też właśnie było).
    Próbował ktoś coś kiedyś w takim temacie pisać?
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Po pierwsze - brawo, podoba mi się jak ktoś pisze inżynierkę zgodnie z własnymi zainteresowaniami (ja inżynierkę pisałem o kortach tenisowych, a teraz piszę magisterkę o zadaszeniu i mikroklimacie na kortach )
    Po drugie - najlepiej idź do promotora, zobacz na ile jest otwarty na takie pomysły, czy uczelnia ma sprzęt umożliwiający wykonanie badań, jak jest ogarnięty to Ci pomoże i będzie wiedział na co można sobie pozwolić.
    Po trzecie - myślałem, że po mechatronice to można Transformersy budować.
    D750 & D7100 | 12-24/4 | N24-120/4 | N85/1.8 | N200-500/5.6 | LP FS 400 AW

Domyślnie

To może "Wykorzystanie matrycy światłoczułej do kontroli stanu przenośnika taśmowego". Chcesz konkretnie, masz kobyłę.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

ambitnie

ale dla mnie zbyt ambitnie

Z gościem pogadam w czwartek
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Spiritus, zajmij się tematem brudzenia się matrycy i jak to wyeliminować, zbijesz majątek
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
    Spiritus, zajmij się tematem brudzenia się matrycy i jak to wyeliminować, zbijesz majątek
    A na magisterce czujniki AF, eliminacja BF i FF, potem weźmiemy kogoś z inżynierii materiałowej żeby opracował klej do gum i po roku serwisy nikona padają
    D750 & D7100 | 12-24/4 | N24-120/4 | N85/1.8 | N200-500/5.6 | LP FS 400 AW

Domyślnie

Może jakiś inteligentny, jak ktoś to ujal, Transformers, który wykonywalby zdjecie w okreslonych warunkach, np. rozpoznajac jakis obiekt? Ale tu sie tez klania sztuczna inteligencja...
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Co ma sztuczna inteligencja do robienia zdjec w okreslonych warunkach?

spiritus zrob prace na temat uaj Canon ma niskie DR, a N/S ma wysokie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Co ma sztuczna inteligencja do robienia zdjec w okreslonych warunkach?
    Ano to, ze zeby wykonac zdjecie konkretnego obiektu musza wystapic okreslone warunki, a zeby maszyna mogla je zinterpretowac, to musi miec wiedze na temat tych warunkow i zestaw regul, ktore umie zastosowac gdy takowe sie pojawia - czyli de facto umiec podejmowac decyzje. To juz cechy sztucznej inteligencji.

(sorry za brak polskich ogonkow - keepass mi blokuje a juz nie chce restartowac przegladarki )
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Sztuczna inteligencja to by byla jakbys kazal maszynie zrobic zdjecie konkretnego obiektu w okreslonych warunkach, a maszyna by poszla na piwo

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów