Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Piękno Walencji

Witam,

Poniżej przedstawiam kilka fotek z wakacyjnego wypadu do Walencji.
    Proszę o komentarze

1:
    2:
    3:
    4:
    5:
    6:
    7:
    8:

Domyślnie

Nie chcę być złym prorokiem, ale oberwie Ci się za ten zestaw. Pomysł może jakiś tam na zdjęcia miałeś, ale się zupełnie nie przyłożyłeś do kadrowania. Skoro tak usilnie szukałeś symetrii, to trzeba ją było pokazać, a nie poprzesuwać/pokrzywić kadry - zabrakło dokładności.
    3 się jakoś broni, 5 po obcięciu 3 milimetrów dołu, ale kompozycyjnie i tak nie jest najlepiej.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

SerU, ciągle się uczę i wiem, że muszę popracować nad wieloma rzeczami - w tym właśnie nad dokładnością Tak czy siak - dzięki za opinię!

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Dlaczego otwór przysłony taki duży?

Domyślnie

Nie bylem w Walencji, ale teraz juz wiem, ze Walencja to betonowe monstrum.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

sufenta - to, co na 5 ostatnich fotach powyżej, to kompleks "Miasto Sztuki i Nauki". To chyba jedyny taki betonowy moloch w mieście. poza nim Walencja aż kipi od pięknych uliczek, placyków, parków. Naprawdę polecam

manfred - chciałem uzyskać jasne zdjęcie - stąd duży otwór przysłony. Co wg Ciebie dałoby jego zmniejszenie? Aby otrzymać jasne zdjęcie, musiałbym wtedy zmniejszyć czas migawki

Domyślnie

@Michnik- ja wiem, ze Walencja to piekne miasto, pelne srodziemnomorskiego flair, swiatla i kolorow.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michnik1 Zobacz posta
    sufenta -

manfred - chciałem uzyskać jasne zdjęcie - stąd duży otwór przysłony. Co wg Ciebie dałoby jego zmniejszenie? Aby otrzymać jasne zdjęcie, musiałbym wtedy zmniejszyć czas migawki
    No to chyba normalne że każdy fotografujący chce uzyskać nie tyle jasne zdjęcie co poprawnie naświetlone. Zmniejszenie przysłony lub inaczej przymknięcie jej do np f-8 daje lepszą jakośc zdjęcia większą głębię ostrości na całej "długości zdjęcia". Nie zmniejszyć czas na Boga tylko wydłużyć czas. I nie widzę w tym nic zdrożnego. Ustawiasz statyw dwa trzy zdjęcia próbne i efekt jest idealny. Przecież fotografowie architektury robiąc zdjęcia wieczorem nie robią na f 1.4 i czasie 1/125.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michnik1 Zobacz posta
    To trzeba było iso podbić do 400 czy 800. Architektura to nie portret z małą głębią.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Uprawnienia umieszczania postów