Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: D2h z ebaya

Domyślnie D2h z ebaya

Robię przymiarki do zakupu używanego D2h na ebayu. Prawdopodobnie znajomi zakupią go za mnie i wtedy będziemy sie zastanawiać jak go do kraju przesłać. Po przeczytaniu wątków o aparatach Dx jestem zdecydowany za czas niedługi kupić tego potwora
    Mam zatem kilka pytań do użytkowników d2h:
    Czy ktoś wymieniał migawkę, ile to kosztuje, po jakim przebiegu to zrobił? Wiem o gwarantowanych 150 tys. cykli. Ale jak to się ma w rzeczywistości.
    Jaki sa mankamenty aparatu uzywanego (mocno) - jeśli są takie?
    Przykładowa aukcja:
    http://cgi.ebay.com/Nikon-D2H-4-1-Me...QQcmdZViewItem
    No i jeszcze proszę o rady osób, które zdecydowały sie na podobny krok. W jaki sposób najłatwiej wysłać aparat do kraju: paczka, znajomi...
    A na koniec jeszcze takie coś znalazłem
    http://cgi.ebay.com/Nikon-D1X-Digita...QQcmdZViewItem
    może sie przydać komuś
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Tego D1xa z checia bym łyknął... hmmm, tylko wlasnie jak to z tym transportem
    Odnosnie pytania o przebieg, ja mam 147tys, pojawia sie err, o ktorym pisalem. Oprocz tego to wszystko ladnie dizala.
    A mankamenty ? W moim rezerwowym D2h odklejaja sie gumy, nie tylko ta przy kciuku, ale tez ta dolna na podstawie.
    Ostatnio edytowane przez phantomek ; 16-05-2007 o 10:00
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

niezły zestaw z d1x... takie szkiełka, taka lampa...
    John Coltrane

Domyślnie

Wg polskich cen to kupujac ten zestaw to bierze sie lampe, szkla i bajery a d1x dostaje sie gratis
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

Dolar po 2.8 zeta, cena na razie 922 dolce... Chyba bardziej się opłaca
    Lampa z 1000 warta, szkiełka ze 3 tysiaki nawet
    Ciekawe do ilu dojdzie.

Czy jeszcze ktoś mi odpowie??
    John Coltrane

Domyślnie

Lepiej nie paczką, bo celnicy zajrzą i zażądają cła + VAT. Godni polecenia są znajomi "turyści". I w miarę możliwości bez oryginalnego pudełka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Lepiej nie paczką, bo celnicy zajrzą i zażądają cła + VAT. Godni polecenia są znajomi "turyści". I w miarę możliwości bez oryginalnego pudełka.
    Ja zaryzykowałem i kumpel wysłał mi obiektyw ze Stanów firmą POLAMER. 13 dni i był już u mnie w domu. Obeszło się bez zadnych ceł itd. Ale jak masz znajomych, którzy jadą do Polski z USA to będzie najpewniejsza droga transportu. Tylko niech nie zapomną wypakować sprzętu, żeby wyglądało, że wiozą używane rzeczy. A pudełko i paragon wysłać pocztą. Ja przynajmniej tak robiłem jak wracałem ze Stanów z całym plecakiem sprzętu ( laptop, Nikon D100, Sb 800 i dwa obiektywy).
    Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

witam trochę w temaci i trochę obok - bardzo dużo kupuję na ebayu i kilka tricków celnych znam
    wysyłanie jako prezent nie zawsze działa ale wysyłanie aparatu jako zwrot z serwisu już bardzo dobrze
    poprostu wysyłający załacza dokument że serwisował dla pana xyz sprzęt i już jest ok - tym sposobem nigdy nie zapłaciłem cła no i oczywiście jakaś śmieszna fakturka za serwis 20 $ a normalną fakturę, gwarancję pudełko itp dostaję w dużej kopercie jako list kilka dni poźniej i jest looz polecam tą metodę

Domyślnie

o, dobry pomysł. Jakiś przykład czynności serwisowej?
    John Coltrane

Domyślnie

najlepszym przykładem czynności serwisowej jest napis service
    a po co im zawsze przez telefon możesz podać czyszczenie matrycy i obiektywu albo wymiana matówki
    samo servicing jest najlepsze
    kiedyś próbowałem kupować i przesyłać jako niby zapomniana część mojego bagażu ale spytali mnie o to kiedy byłem w usa ... no i trzeba było płacić cło :P servis jest najlepszy
    Ostatnio edytowane przez peecee ; 23-01-2008 o 19:15

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów