Ciąg dalszy z Lake District.
Szukaj
Ciąg dalszy z Lake District.
Elegancko jest Panie... złotko jak nic się należy![]()
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Bardzo malarski kadr. Piękne zestawienie barw.Dodatkowo z wciągającą dynamiką wody, chmur i smaczkami - drzewko w prawej części.
Pewnie masz jeszcze inne. Chętnie bym je również zobaczył.
Można by ew. popracować nad tą jasną plamką na niebie...
Kolorystycznie i nastrojowo - piękne;
moją uwagę jednak zbyt mocno (niestety) przyciągają wyraźnie widoczne w wodzie kamulce - widzę tu malutki dysonans z pozostałą (mglistą) częścią kadru;
MZ kadr przycięty 1/5 dołem oraz 1/8 z lewego boku mocno zyskuje
A'propos ; robione Tokiną 17 ?
Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 20-10-2015 o 12:00
Nie , to nie robione Tokiną, to najzwyklejszy nikonowski kit 18-105. Po utracie Sigmy oprócz dwóch dłuższych szkieł 70-300 i 150-600 miałem do dyspozycji tylko owego kita. Kilka zaplanowanych rzeczy przez ten brak niestety nie udało mi się zrealizować. To powyższe to panorama sklejona z trzech poziomów.
Kiedyś użyłem określenia jak w tytule "jutrzenka" w sytuacji podobnej do tej na zdjęciu i wkrótce nabyłem nowej wiedzy, że jutrzenka to widoczna przed wschodem słońca planeta Wenus... Zaskoczony!? Ja też byłem...Sądzę, że Autor zdjęcia miał plan podobny do mojego, dlatego "puentę" przedstawiam.
Zdjęcie bomba, a ta unosząca się mgła po prostu żyje w tym kadrze...!
NIKON
Tak znam i to wyjasnienie okreslenia uzytego w tytule,ale...
Ja, to pomyślałem o tej trzeciej (3. polski producent słodyczy)
Piękny kawałek natury. Jego największą zaletą jest brak popsowania mlekiem.
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Skontaktuj się z nami