Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Podmianka matówki do D50

Ten post jest niejako ciągiem dalszym innego wątku o podmianie matówek do D50 na taką z mikrorastrem i klinem.

Moje pytanie jest następujące: czy istnieje możliwość podmiany matówki w D50 na matówkę z analogowego SLRa. Otóż znalazłem całą paletę matówek z mikrorastrem do starszych nikonów (http://www.shopping.com/xDN-photogra...nt_parts~PG-1), ale nie mogę znaleźć informacji o ich wymiarach. Czy istnieje możliwość włożenia starszej matówki do nienajmłodszego (ale jednak) D50? Ceny oscylują w okolicach 10 baksów za sztukę, co przy minimum 150 baksach za Katz Eye wydaje się BARDZO interesujące.

pzdr
    Marcin

Domyślnie

Hmm.. problemem jest w tym przypadku to rozmiar matówki, bo te od dslr są dużo mniejsze ze względu na rozmiar klatki, konieczne więc byłoby piłowanie. Czytałem jednak gdzies w sieci o dostosowaniu przez gościa matówki z F3 do D70 (D50), czyli da się. Ja mam chińską z klinami i mikrorastrem i działa super

Pozdrawiam
    Ulv
    www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulv Zobacz posta
    Ja mam chińską z klinami i mikrorastrem i działa super
    Można wiedzieć gdzie kupiłeś taką matóweczkę i wiela kosztowała? Byłby to temat wielce interesujący...

Domyślnie

Na ten przkład na ebay.de dostaniesz je. Sprzedający to virtualvillage-de, cena ok 30 Eur.

Pozdrawiam
    Ulv
    www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45

Domyślnie

oczywiscie ze da sie dopasowac - tylko trzeba miec albo frezarke CNC lub zwykla i dociac na wymiar matowki z d50
    zdajsie rozmiar kola CW bedzie wiekszy - i moze nie podswietlac punktow AF (jesli woole beda naniesione)
    ale sie da

Uprawnienia umieszczania postów