Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Przekręt?

arkonsik
    Gość

Domyślnie Przekręt?

Nikon ostatnio wprowadził cashback. Po jego wprowadzeniu cena w jednym ze sklepów wzrosła z 3249 do 3499. Gdy w komentarzu zapytałem o to - został on usnięty. Spróbowałem ponownie, wówczas słowo cena i zł były już zakazane. Dowód zakazanych słów w załączniku. Może jeszcze ktoś zapyta o magiczna podwyżkę wraz ze wprowadzeniem cashback :
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/bd50b61f894659d7
    Ostatnio edytowane przez arkonsik ; 08-10-2015 o 19:11

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ostatnio zaobserwowałem to samo.
    Od jakiegoś czasu śledzę ceny kilku obiektywów i body na ceneo, porównując oferty sklepów gdyż planuje zakupy w najbliższym czasie.
    Musze potwierdzić, że od wprowadzenia cashback przez Nikona, ceny obserwowanych przeze mnie sprzętów stale rosną.
    Pierwsze pomyślałem, że może nasza waluta się osłabia do euro i dolara jednak wahania kursowe nie uzasadniają takich zmian cen.
    Czyżby to sprzedawcy podnieśli swoje marże?
    D700 + szkiełka + światło (najlepiej zastane)

ksh
    Gość

Domyślnie

Ceny sugerowane są od dystrybutora i nie można schodzić poniżej bo inaczej nie otrzyma się w dobrych cenach towaru, ogólnie chore jest to że marże są astronomiczne i sprzedawca chcący zdobyć klienta nie może o niego walczyć obniżając cenę
    Ja się dziwie że sklepy ze sprzętem foto nie walczą o klienta jak inni gdzie z ceny nie zejdą ale dadzą "bon" na zakup towaru w sklepie, dlatego jak kupiłem laptopa ostatnio za 2800zł to dostałem zniżkę 200zł na zakup akcesoriów u nich, nadal wydałem 2800zł, nadal sklep zarobił na mnie, a pozbył się laptopa i masę pierdołów, których nikt nie kupuje w takich sklepach bo są drogie, jak np karty pamięci, myszki, klawiatury, torby itp.

arkonsik
    Gość

Domyślnie

ale w innych sklepach ceny nie wzrosły aż tak, albo i w ogóle. Znów usunęli pytanie dotyczące ceny, słowa chyba dalej zastrzeżone. Może ktoś spróbuje zapytać

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Z moich obserwacji wynika że ceny wzrosły we wszystkich sklepach internetowych, które oferowały sprzęt który mnie interesował.
    Ja wstrzymuje sie z zakupami aż ceny wrócą na właściwy poziom.
    D700 + szkiełka + światło (najlepiej zastane)

ksh
    Gość

Domyślnie

Mnie rozbawiła promocja ostatnio w euro rtv, laptop był w tamtym miesiącu w cenie 2799zł, w tym miesiącu jest w promo za 3199zł -400zł !!

arkonsik
    Gość

Domyślnie

wlaśnie ten sklep mocno kombinuje

Domyślnie

Magiczne słowo PROMOCJA
    To działa, a kto nie śledzi cen ten płaci frycowe, w takich czasach żyjemy.
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Zapytaj się wprost na fb nikona.
    D600 , N50/1,4 , , To16-28/2,8 , N24-70/2,8 , N28-300 , S70-200/2,8 , N70-300, S150-500 , itd...

Ludzie marzą o Aniołach, ja miałem jednego Krabbika w ramionach...

Domyślnie

idiotyzm ze strony sklepow bo to nie one placa cashback tyko bezposrednio nikon
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów