Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    nibylandia

Domyślnie Photoshop - Problem z klawiszem alt

Witam,
    proszę o szybkie rozwiązanie, podpięłam inną klawiaturę do komputera - i photoshop nie reaguje na skrót alt+shift+ctrl+s (zapisz dla web), ale generalnie alt działa we wszystkich innych funkcjach, m. in. stempel. Mowa tutaj o alcie lewym, alt prawy również działa bez zarzutów (polskie znaki). Gdzie może tkwić problem? Skróty sprawdzałam i są przypisane prawidłowo, dla śmieszności skrót: alt+shift+ctr+k (shortcuts) - działa bez zarzutu... Pomocy bo żesz się pracować nie da!

Domyślnie

A czy ta klawiatura nie ma przypadkiem wbudowanego touchpada? Jeśli ma, to go wyłącz.
    Możesz też spróbować podczas odpalania PS'a (na splashu) nacisnąć Alt+Ctrl+Shift - ale to zresetuje także Twoje indywidualne ustawienia PS'a, jeśli je masz.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    nibylandia

Domyślnie

Zwykła klawiaturka, bez udziwnień, dlatego sama się dziwię, że coś jest nie tak. Sterowniki też już przeinstalowałam i dalej to samo. A w PS-ie mam ustawienia indywidualne.. wolałabym ich nie stracić, bo się potem nie odnajdę przez trochę i znowu czas!
    Ale dziękuję za sugestię.

Domyślnie

Pewnie rypły się ustawienia w ułatwieniach dostępu ... jak musisz szybko to przywróć system do ostatniego punktu kontrolnego. Powinno pomóc.
    TEMATYCZNE & RAWKI - Zapraszamy do zabawy
    Pozdrawiam, Michał

Domyślnie

A czy ta klawiatura nie ma jakiegoś swojego softu, który nadpisał skrót PS'a i używa go "do swoich celów". Sprawdź w windowsie w skrótach klawiaturowych, czy coś tam się pod tą kombinacją nie znalazło jako bonus od życia

Oszczędny w słowach
    Miasto
    nibylandia

Domyślnie

Ok, zauważyłam zależność, - konflikt następuje przy kombinacji klawiszy Alt + shift + S (alt+s działa, i tworzy ś) (shift + s działa i daje nam duże S), ale Alt z Shiftem i S, aby mieć duże ś, to już się nie da. Może jakieś nowe pomysły? Grzebałam w ustawieniach i nic się nie zmienia, żadne cuda się tam nie podziały.

- - - - kolejny post - - - - - -

Podłączyłam poprzednią klawiaturkę i wszystko Śmiga jak powinno.. Defekt nowej klawiatury? Może klawiatura mieć blokadę na kombinację tych klawiszy?

Domyślnie

Lewy Alt daje Ci polskie znaki?? To jakiego układu klawiatury używasz?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Lewy Alt daje Ci polskie znaki?? To jakiego układu klawiatury używasz?
    Standardowego Konflikt występuje przy prawym i lewym alcie (w kombinacji alt+shift+s), podłączałam klawiaturę do dwóch innych komputerów i występuje ten sam problem. Także wszystko wskazuje na to, że problem tkwi w nowej klawiaturze..

Domyślnie

Przełącz na polski programisty. Pamiętaj, że kombinacja lewy Alt i Shift zmienia układ klawiatury jeśli masz kilka zainstalowanych.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    nibylandia

Domyślnie

wiem, zawsze używam polskiego programisty. A układ klawiszy zmieniam pod innym skrótem (pod tyldą), przełączanie języków tradycyjnie ctrl+shift. Zapewniam, że tutaj wszystko mam po kontrolą.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów