Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rawkik30 Zobacz posta
    Mając porównanie na skalibrowanym monitorze (u Ciebie brak według tego co przeczytałem), osobiście wybieram jednak wersję pokazaną jako pierwszą, tj. z tymi "nieprawdziwymi" kolorami. Mnie się ta kolorystyczna stylizacja podoba
    Tak, u mnie brak takiego monitora. Dziękuję za opinię nie będę ściemniać: miło przeczytać, że ta wersja komuś się jeszcze podoba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariusz.osiecki.1 Zobacz posta
    W dzisiejszych czasach ludziom myli się pojęcie grafik komputerowy i fotograf. Ten pierwszy potrafi 'cuda' zrobić ze zdjecia. Dobry fotograf nie potrzebuje ingerować za pomocą programu komputerowego. Oczywiście nie oceniam tego. Takie czasy. To trochę tak jak że sztukami walki. Można być mistrzem w grze komputerowej ale aby być mistrzem w realu trzeba ćwiczyć. I tak jest z fotografią.
    mitologia albo błoga nieświadomość, to nie było prawdą nawet 100 lat temu jak jeszcze o komputerach się ni śniło
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    mitologia albo błoga nieświadomość, to nie było prawdą nawet 100 lat temu jak jeszcze o komputerach się ni śniło
    Ok nawet słynny portret Lincolna został retuszowany (zmanipuliwany- glowa jego a ciało jego przeciwnika politycznego) to wszystko zależy od tego co chcemy osiągnąć poprzez zdjęcie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Zresztą tak jak że wszystkim. Nożem możesz zabić ale też i tym samym nożem możesz pokroić bochenek chleba i się nim podzielić.

Domyślnie

Znowu się rozpisujecie nie na temat...

Zdjęcie nr 1 bardzo przyjemne w odbiorze, delikatne Fajnie, że nie umieściłaś całej głowy w kadrze, choć trochę razi mnie przycięty wisiorek. W wielu przypadkach dobrym zabiegiem jest ucięcie twarzy modela do połowy wysokości czoła, bez ukazywania czubka głowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mike_L Zobacz posta
    Znowu się rozpisujecie nie na temat...

Zdjęcie nr 1 bardzo przyjemne w odbiorze, delikatne Fajnie, że nie umieściłaś całej głowy w kadrze, choć trochę razi mnie przycięty wisiorek. W wielu przypadkach dobrym zabiegiem jest ucięcie twarzy modela do połowy wysokości czoła, bez ukazywania czubka głowy
    nic nie szkodzi - niech piszą, dyskusje zawsze są w cenie

Dziękuję za feedback. Wisiorka niestety nie mam już jak uratować, bo ucięty był podczas robienia zdjęcia. A o kadrze do połowy czoła sobie zapamiętam i spróbuję następnym razem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zona Zobacz posta
    nic nie szkodzi - niech piszą, dyskusje zawsze są w cenie

Dziękuję za feedback. Wisiorka niestety nie mam już jak uratować, bo ucięty był podczas robienia zdjęcia. A o kadrze do połowy czoła sobie zapamiętam i spróbuję następnym razem.
    Dzieki za wyrozumiałość faktycznie ta moja filozofia mnie kiedyś zaprowadzi na manowce. A podyskutować kulturalnie zawsze można. Przepraszam że faktycznie może i nie na temat.

Domyślnie

Naprawdę nie ma za co przepraszać!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariusz.osiecki.1 Zobacz posta
    Dzieki za wyrozumiałość faktycznie ta moja filozofia mnie kiedyś zaprowadzi na manowce. A podyskutować kulturalnie zawsze można. Przepraszam że faktycznie może i nie na temat.
    Zgadzam się. Można dyskutować wszędzie i niekoniecznie na temat, ale najważniejsze aby to robić z kulturą

Zona, zajrzyj do jakiejś księgarni i poszukaj książki "Kompozycja bez tajemnic" Bryana Petersona, strona 186-187.

mojawola
    Gość

Domyślnie

Widać potknięcia przy obróbce w Photoshopie, troszkę razi to w oczy. Ale jak na pierwsze spotkanie nie jest źle, ćwicz ćwicz a będzie zdecydowanie lepiej.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów