Dziękujętakie kadrowanie było jak najbardziej celowe. Wiem, że do takiego sposobu ucinania głowy zdania są podzielone, choć chyba częściej pokrywają się z tym co napisałeś. Kadrowałam pod IG, ale moim celem było zwrócenie uwagi na spojrzenie córki. Porównałam dwie wersje i ta wydała mi się realizować ten cel. Choć wiem, że sporo osób może stwierdzić, że ucięta głowa ich rozprasza i efekt jest odwrotny, bo odciąga uwagę od spojrzenia
- - - - kolejny post - - - - - -
DziękujęZa link w szczególności. Przestudiuję go z uwagą, choć od zawsze się zastanawiam, czy można uzyskać ładne zdjęcie, tylko minimalnie je przerabiając?
Dziękuję za Twoją opinię. A czy poza kolorem skóry i tła coś jeszcze Cię razi? Czy bez obróbki uznałbyś je za poprawne pod względem technicznym?
Będę też wdzięczna za ocenę drugiego portretu córki.
Na tym zdjęciu nie robiłam absolutnie nic, wszystko jest tak jak wyszło z aparatu, nie przesuwałam suwaczków ani o punkt, nie kadrowałam. Jedyne co, to próbowałam (bardzo nieumiejętnie) usunąć worki pod oczami (i wyszła mi masakra pod lewym okiem).
Jestem ciekawa Waszych opinii
PS. Wybaczcie córce lekki grymas na twarzy, ale trochę jej świeciło w oczy, a przy takim właśnie ustawieniu twarzy światło najkorzystniej oświetlało jej twarz.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami