Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Mikołaj

Domyślnie

Spokojnie, nie wyolbrzymiam, ale jak widać polskie (forumowe) słowo pisane mnie przerasta. I to kolejny raz. Myślałem że załatwi sprawę. Ale trudno . Też miał być żart ...
    Dodam tylko że 3 zwróciła moja uwagę z zupełnie innych powodów. A posta napisałem bo zinterpretowałas moją wypowiedz ""opacznie" a przynajmniej tak mi się wydawało..... No i te porady były trochę "dyskusyjne", ale pewnie tylko dla mnie. Jednym słowem milkne.

Domyślnie

Brak polskich znakow to ctr+shift.
    Prosze sie nie kłócić bo nie ma o co.
    Moje zdjecia nie sa tego warte a moze sa?
    Powaznie to wlasnie potrzebuje wytykania bledow od a do z bo jezeli mam cos robic to wole robic to dobrze.
    Moze nastepne zdjecia beda lepsze jak poszukam modelki ktora bedzie miala lepszy dzien niz moj model

Domyślnie

Ktoś się kłóci ??? oj, oj niegrzeczni ludzie opamietajcie się.
    Tak technicznie, to jak sam pewnie wiesz podstawy do ugruntowania. Jakaś dobra książka to zawsze dobry pomysł żeby to sobie uporządkować. W jednym z wątków w dziale portret koledzy wymienili już kilka. O tutaj
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=265773
    A jezeli chodzi o sprawy "portretowe" to przed następna sesja obejrzyj zdjecia, czy obrazy, grafiki. Tylko tak bardziej analitycznie. Zwróć uwagę na "pozy", grę planów, kolory, itd. Zainspiroj sie. Wyobraz sobie te swoje przyszłe zdjecia i do dzieła. Jak zrobisz to pomyśl co się udało zrealizować a co nie i czemu. I zrob jeszcze raz i jeszcze raz aż sobie powiesz "teraz jest jak chciałem" " to jest mój syn, tak go widzę ". Staraj się pokierować modelem, pamiętaj że to on jest najważniejszy. Pomysl jak bys chciał go przedstawic. Niesłuchaj rad w stylu np. "Och zaostre światło " "co za straszne cienie" itd. Jak takie lubisz to tak rób ! Wszystkim i tak się nigdy niespodoba, a zdjecia maja być Twoje.

Dobrych zdjęć.

Domyślnie

kri-kri woow dzieki wielkie za pomoc i przynajmniej ukierunkowanie.
    Coz zostaje mi tylko powiedziec do dziela.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów