Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Natalka

Domyślnie Natalka

Kilka zdjęć ze spontanicznych "sesji" wakacyjnych zrobionych tylko dlatego, że Mała miała dobry humorek, stąd też nie do końca czyste ciuszki, czy mało sterylne warunki ;P
    Słowa krytyki, bardzo mile widziane zanim podeślę zdjęcia rodzicom malucha
    Pozdrawiam i czekam na kilka słów o kadrach i obróbce

1.

2.

3.

4.

Domyślnie

Dwójka to modelka profi Podoba się. Szczęśliwe dziecko, to umorusane dziecko.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Na 1 masz moim zdaniem front focus.
    Jak dla mnie to taki set: wybierz jedno z czterech (albo nawet trzech, bo 4 to prawie krop 3).
    Przydałoby się coś uchwycone innym szklem, szerszym.
    D610 | 20 1.8 | 35 1.8 | 50 1.8 | 85 1.8

Domyślnie

amirez, Oczywiście, że tak a im więcej błota, czy kurzu tym szerzej się śmieje :P

B Marcin, front focus jest z mojej winy, nie szkła, bo focone manualnym samyangiem 85 1.4, czyli po prostu nie trafiłem, ale wydawało mi się, że jest ok.
    Z dwóch ostatnich chcę wybrać jedno, bo tak jak piszesz są podobne, ale chyba zostanie 4, bo na 3 mnie samego denerwuje to że jest zbyt dużo wolnego miejsca z lewej, a mała patrzy w prawo...
    dziękuję za podpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez Feni ; 05-10-2015 o 09:55

Domyślnie

Ten front focus w sumie to nie jakaś straszna rzecz. Dobrze widać, że pomimo tego, że się na jednym zdjęciu trafił to i tak nie popsuł zdjęcia. Czytałem, że czasem jest to celowy zabieg żeby jeszcze bardziej rozmyć tło, ale oczywiście w granicach rozsądku.
    Ogólnie mi się podoba, a i rodzice na pewno będą zadowoleni

btw
    To jest 85mm na apsc?
    D610 | 20 1.8 | 35 1.8 | 50 1.8 | 85 1.8

Domyślnie

Słyszałem o tym mijaniu się z ostrością żeby symulować efekt miękkości starych obiektywów portretowych . Moim zdaniem nie jest to dobra metoda, bo ta legendarna miękkość nie jest do podrobienia ;P Mam hamimexa pod m42 i obrazek jaki daje dla podobnych kadrów ma zupełnie inny klimat, ale jest niewygodny w użyciu, bo nie komunikuje się z korpusem (d5100).

Tak to jest 85mm na apsc, czyli na ff około 130mm.

Uprawnienia umieszczania postów