Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kabel

Domyślnie Kabel

Witam
    Moje pytanie jest bardzo proste, jakim kablem połączyć lampę błyskowa Yn -560 II do body D5300? Coś tam znalazłem, ale jest parę opcji male-male, female-male i coś tam jeszcze. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Ale ja nie posiadam lampy Nikon'a i nie potrzebuje TTL.

Oszczędny w słowach Awatar sonicq
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

ale możesz dzięki temu kablowi rozwiązać dylemat male/female. Poza tym na chłopski rozum.. na aparacie masz sanki więc drugich sanek nie dołożysz. Na lampie masz to co się wkłada w sanki czyli drugiego "wtyku" nie dołożysz. Odpowiedź już znasz

Domyślnie

O takiego rodzaju kable mi chodzi
    http://www.ebay.co.uk/itm/UK-Male-to...item58be361c7f
    A tu juz rzecz nie mozna rozpartywać na chłopski rozum...

Oszczędny w słowach Awatar sonicq
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

A to przepraszam, zmyliła mnie wcześniejsza propozycja.
    Choć zakładam że skoro szukasz to masz i lampę i body, więc jeśli masz tylko dylemat męskiej/żeńskiej końcówki to chyba też to widać

Domyślnie

To był tylko przykład. Tu masz kolejny i teraz który wybrać?
    http://m.ebay.co.uk/itm/Male-to-Fema...562?nav=SEARCH

Domyślnie

Witam
    Ale co tym kablem chcesz zrobić? D5300 połączyć z wymienioną lampą?... aby wyzwalać błysk?
    Jeśli tak... to w D5300 nie znajdziesz takiego złącza! to tak nie działa. Kable które pokazujesz służą do podłączenia wyzwalania z jednej lampy do drugiej (o ile oczywiście lampy posiadają takie złącza na kabel)

Pozdrawiam
    Tomek
    Ostatnio edytowane przez Tomlaw1967 ; 30-09-2015 o 16:15 Powód: literówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomlaw1967 Zobacz posta
    Witam
    Ale co tym kablem chcesz zrobić? D5300 połączyć z wymienioną lampą?... aby wyzwalać błysk?
    Jeśli tak... to w D5300 nie znajdziesz takiego złącza! to tak nie działa. Kable które pokazujesz służą do podłączenia wyzwalania z jednej lampy do drugiej (o ile oczywiście lampy posiadają takie złącza na kabel)

Pozdrawiam
    Tomek
    Dokładnie tak jak napisałeś. Chciałbym połączyć D5300 z wymienioną lampą i wyzwolić błysk (nic więcej, żadnego TTL). Proszę o przykładowy kabel, a ja już sobie znajdę odpowiednik na UK eBay. Z góry dzięki.

Domyślnie

Może kup sobie wyzwalacz YN 560 TX, nie będziesz potrzebowała kabli...

Uprawnienia umieszczania postów