Szukaj
Późno robione, bo niebo zaciemnione.
Nie wiem, co napisać.
Trochę za zielono i poparcowałbym nad kadrem. Kolumna w prawy mocny punkt, a fontanna po lewej, nieco wyżej wykadrować (zwiększyć odległość kolumny od krawędzi kadru) i będzie cacy. Po lewej stronie zdjęcia nie dzieje się nic ciekawego, a na dodatek ta latarnia odwraca uwagę.
I tak, jak Picu powiedział - jak możesz, to idź tam, gdy na niebie są resztki światła.
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Nie mozna tych ciurkow z pierwszego planu usunac (przez inny kadr lub edit)? Ja tez bym troche wczesniej zdjecie wykonal- niebieski dobrze na zdjeciach wyglada. Poczekalbym na bezwietrzna pogode. Cave: wszystko w trybie przypuszczajacym![]()
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
można zrobić zdjęcie o wcześniejszej porze ,ale już po zachodzie słońca i miałbyś piękne granatowe niebo (jeżeli tylko nie było zachmurzone)- nabrałoby zdjęcie przestrzenie
To Wiedeń i ten monument ku chwale rosyjskiego żołnierza? Jeśli tak, to miałeś tam spokojnie trochę miejsca po prawej stronie kadru żeby obrócić aparat w prawo - ta kolumna nie byłaby taka przyklejona do prawej linii cięcia, by tak rzec. Chyba, że zależało Ci z jakichś względów na objęciu tej kamienicy w dali po lewej...
Co do kolorów - ja bym nie narzekał tak bardzo, lampy sodowe nie są najłatwiejsze do pokazania, a pomnik chyba jest oświetlony halogenami, bo wyszedł kolorystycznie dobrze. Gdybyś zmienił kadr, żeby lewa strona zaczynała się od mniej więcej drzew, a po prawej żeby zmieściła się cała kolumnada, miałbyś w kadrze więćej światła halogenów oświetlających pomnik (które to światło wyszło lepiej), a mniej tych żółtych miejskich lamp sodowych, które wprowadzają trochę żółtaczki.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Fontanna centralnie i na dodatek w "innym" kolorze, a i tak reszta elementów w kadrze wzrok od fontanny odciąga...
Tak to jest w Wiedniu i rzeczywiscie jest tam duzo miejsca.
Mam tez inne kadry i rozne kolory wody, ale uparlem sie na wszystkich miec fontanne na srodku
Dziekuje za opinie i cenne wskazowki.
Wybiore sie jeszcze w tamto miejsce i to poprawie. Mam nadzieje, ze bedzie tylko lepiej
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami