Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Fontanna

Domyślnie

Późno robione, bo niebo zaciemnione.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Dziekuje za komentarz
    Gdyby mogl sie ktos jeszcze wypowiedziec na temat tego zdjecia
    Prawde powiedziawszy nie chcialem sie pochwalic, tylko uslyszec co jest nie tak.
    Bylbym wdzieczny za jakas opinie, no chyba ze jest tak zle, ze nie ma nawet od czego zaczac.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Trochę za zielono i poparcowałbym nad kadrem. Kolumna w prawy mocny punkt, a fontanna po lewej, nieco wyżej wykadrować (zwiększyć odległość kolumny od krawędzi kadru) i będzie cacy. Po lewej stronie zdjęcia nie dzieje się nic ciekawego, a na dodatek ta latarnia odwraca uwagę.
    I tak, jak Picu powiedział - jak możesz, to idź tam, gdy na niebie są resztki światła.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Nie mozna tych ciurkow z pierwszego planu usunac (przez inny kadr lub edit)? Ja tez bym troche wczesniej zdjecie wykonal- niebieski dobrze na zdjeciach wyglada. Poczekalbym na bezwietrzna pogode. Cave: wszystko w trybie przypuszczajacym
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Dzieki Panowie.
    Pojde tam jeszcze raz i poprawie.

Domyślnie

można zrobić zdjęcie o wcześniejszej porze ,ale już po zachodzie słońca i miałbyś piękne granatowe niebo (jeżeli tylko nie było zachmurzone)- nabrałoby zdjęcie przestrzenie

Domyślnie

To Wiedeń i ten monument ku chwale rosyjskiego żołnierza? Jeśli tak, to miałeś tam spokojnie trochę miejsca po prawej stronie kadru żeby obrócić aparat w prawo - ta kolumna nie byłaby taka przyklejona do prawej linii cięcia, by tak rzec. Chyba, że zależało Ci z jakichś względów na objęciu tej kamienicy w dali po lewej...

Co do kolorów - ja bym nie narzekał tak bardzo, lampy sodowe nie są najłatwiejsze do pokazania, a pomnik chyba jest oświetlony halogenami, bo wyszedł kolorystycznie dobrze. Gdybyś zmienił kadr, żeby lewa strona zaczynała się od mniej więcej drzew, a po prawej żeby zmieściła się cała kolumnada, miałbyś w kadrze więćej światła halogenów oświetlających pomnik (które to światło wyszło lepiej), a mniej tych żółtych miejskich lamp sodowych, które wprowadzają trochę żółtaczki.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Fontanna centralnie i na dodatek w "innym" kolorze, a i tak reszta elementów w kadrze wzrok od fontanny odciąga...

Domyślnie

Tak to jest w Wiedniu i rzeczywiscie jest tam duzo miejsca.
    Mam tez inne kadry i rozne kolory wody, ale uparlem sie na wszystkich miec fontanne na srodku
    Dziekuje za opinie i cenne wskazowki.
    Wybiore sie jeszcze w tamto miejsce i to poprawie. Mam nadzieje, ze bedzie tylko lepiej
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów