Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 100

Domyślnie

Mam starą Vistę pudełkową, niestety 32 bit, jeśli to w ogóle jeszcze się przyda.
    Niektórzy twierdzą, że podobno, po trzecim SP Vista była nawet używalna... To trochę jak z Yeti. Kup sensowny system - Win 8.1/10.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Myślałam o tym, żeby ją tanio zaktualizować. Kupiłam na allegro ponoć legalna siodemkę z fakturą i nalepką. Dzięki wszystkim. Komputer chula, choć nie miałam czasu się pobawić ani nawet popracować.
    Czy myślicie że mogę przenieść na nowy komputer profil monitora? Kalibrowalam go pół roku temu i teraz nie mam czasu robić tego znowu. Na wiosnę znów skalibruje, ale teraz chyba mogę lecieć na starym pliku icc? W końcu monitor ten sam.

Domyślnie

Na chwilę obecną przenieś profil ICC ale i tak masz go do przeprofilowania ze względu iż 6 miesięcy to sporo i po drugie masz cały nowy tor graficzny w komputerze.

Domyślnie

Ok, tak zrobię. Nie dam Wam jednak jeszcze spokoju Pozbywam się starego komputera (ktoś chętny? ) i zastanawiam się czy karta graficzna nvidia GeForce 8600 GT mi się przyda? Instalować ją w nowym komputerze czy puścić z dymem na sprzedaż ze starym pudłem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andzialipka Zobacz posta
    Pozbywam się starego komputera (ktoś chętny? )
    jaka plyta glowna? bo wlasnie moje stare padlo
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

żartujesz, prawda?
    Gigabyte GA-P35-DS3L - P35, DDR2, PCI-Ex, S-775

Domyślnie Komputer stacjonarny tylko do LR i PS CC

idealna.... tylko teraz za ile
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Na chwilę obecną przenieś profil ICC ale i tak masz go do przeprofilowania ze względu iż 6 miesięcy to sporo i po drugie masz cały nowy tor graficzny w komputerze.
    Pozwolę sobie na dwie uwagi:
    1. Tor graficzny w komputerze w przypadku cyfrowych wyjść z karty graficznej do monitora, nie ma wpływu na obraz na monitorze. Komputer z kartą graficzną mogą mieć wyłącznie wpływ na czas przeliczania obrazu. Dopasowanie obrazu do monitora następuje wyłącznie poprzez uwzględnienie w trakcie przeliczania obrazu korekt zapisanych w profilu ICC.
    2. Z tego co wyczytałem na forach zajmujących się monitorami i ich kalibracją aktualnie sprzedawane monitory mają bardzo wysoką stabilność wyświetlanego obrazu w funkcji czasu i w związku z tym zalecane okresy pomiędzy kalibracjami znacznie się wydłużyły. Nawet specjaliści którzy z tego żyją przyznają, że kalibracja częstsza niż co dwa lata nie bardzo ma sens.
    Przy okazji, na wszelki wypadek jeszcze dodam, że każdy zainstalowany w systemie profil ICC dotyczy jednego ustawienia monitora, takiego jak: Color Mode, Color Temperature i Gamma. Jeżeli więc np. zmienimy ustawienie temperatury barwowej monitora z 5000 na 6500, to musimy zmienić profil ICC na odpowiedni. Może jeszcze, ażeby koleżanka czegoś nie przeoczyła, oprócz profilu (profili) ICC należy zainstalować w systemie odpowiedni sterownik dla danego monitora. Przeniesienie tego wszystkiego z jednego komputera (systemu operacyjnego) do drugiego powinno dać jednakowy obraz w obydwu przypadkach. Posiadając jednak kalibrator i program kalibracyjny lepiej chyba i pewniej będzie przeprowadzić nową kalibrację, ponieważ wtedy program kalibracyjny poustawia za nas wszystko na swoich miejscach w systemie operacyjnym.
    Ostatnio edytowane przez mmluty ; 19-11-2015 o 13:27

Domyślnie

Alez zgadza sie z Toba, piszac "caly tor graficzny" nie mialem na mysli tylko hardware, ale tez software wraz ze wszystkimi sterownikami. Poza tym jak kolezanka pisala zmienia Win Viste na Win 7/8/10. Jak wiadomo CMS nie jest mocna strona Windowsa, dlatego z rezerwa podchodzilbym do profilu z poprzedniej maszyny.

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów