Close

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andzialipka Zobacz posta

Aha, Zdebik, dzięki za wskazówki, dzięki Tobie już wiem na pewno że trzeba kupić SSD. Myslałam że jeszcze pociągnę na tych dwóch dyskach.
    SSD to bardzo przyjemna sprawa, gdzie "talerze" odpalaja system 1 min 30 sek, SSD wyrabia sie w 15 sek.

128 odpusc, kup 256 GB.

Domyślnie

A czemu odpuścić? Tez sie nad tym zastanawialam, ale aktualnie używam 66 GB na systemowym. 128 kosztuje 275 zł a 256 kosztuje już 475.

Domyślnie

A czemu odpuścić? Tez sie nad tym zastanawialam, ale aktualnie używam 66 GB na systemowym. 128 kosztuje 275 zł a 256 kosztuje już 475.
    A temu, że jak kupisz 128 to za niezbyt długa chwilę kupisz 256 i bedzie kosztować 750. Ja mam w laptopie 256gb i przy bardzo surowej dyscyplinie jako tako daje radę. Ale chwila "luzu" i mam full na dysku.
    Ostatnio edytowane przez zoom2 ; 02-11-2015 o 19:56

Domyślnie

Obecnie można upolować SSD SanDiska Ultra II 480GB poniżej 550zl. Tylko proszę nie piszcie, że są lepsze, bo o 2% szybsze w benchmarkach i jedynie słuszne to Crucial MX i Samsung Evo.

Domyślnie

Faktycznie, ceny są różne. Wezmę 240 albo 256, tylko proszę pomóżcie wybrać najlepszy w rozsądniej cenie...
    http://www.morele.net/komputery/podz...d#product_list
    Ten Sandisc w promocji za 336 byłby dobry?
    Jest też Silicon Power za 349, i ma niebo lepszą prędkość zapisu od Sandisca (520 zamiast 350)

Domyślnie

Nie rób doktoratu z zakupu SSD. Kup dowolny od znanego producenta jak Intel, Samsung, SanDisk, Toshiba, Crucial, Plextor, bo w normalnym używaniu różnicy w prędkości nie zauważysz. Wszystkie są duuuzo szybsze od dowolnego dysku twardego.

A który konkretnie? Ten który ma najdłuższa gwarancję w zakladanym budżecie i wielkosci.

Domyślnie

Ok, dzięki!

Domyślnie

W czwartek rano odbieram i skręcam maszynę
    Poproszę jeszcze o radę, jaki system wybrać żeby było tanio i mądrze? Czy są takie, które będę mogła używać nadal po zmianie komputera? OEM czy jakiś inny? Może ktoś zechce mi coś polecić Mam starą Vistę pudełkową, niestety 32 bit, jeśli to w ogóle jeszcze się przyda.

Domyślnie

Temat czytałem kiedyś, nie przypominam sobie, abym trafił, więc wrzucę - pewnie komuś się też przyda:

Porównanie wydajności w zależności od komponentów komputera: http://pclab.pl/art56390.html

W ramce na stronie linki do innych spokrewnionych testów.
    Gościnnie.

Domyślnie

Mam starą Vistę pudełkową, niestety 32 bit, jeśli to w ogóle jeszcze się przyda.
    Przy pamięci RAM powyżej 4GB potrzebujesz 64bitowego systemu Windows. Nie będę wnikał w szczegóły, jak to działa w komputerze, ale chcesz 16GB RAM pod Windowsem, wiec warto zainwestować w system 64bitowy.

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów