Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 100

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Od siebie mogę polecić Gigabyte Brix Pro, bardzo fajne, nie duże urządzenie z pełno prawnym i5 lub i7.
    Sam zakupiłem i, wrzuciłem dwa dyski (ssd i HDD na dane ), 16ram i jet naprawdę spoko.
    Jak się obciąży to wiatrak musi chodzić, ale wg. Mnie jest znośnie, w porównaniu z ultrabookiem z i7

http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4888#ov

http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4889#ov
    D50

Domyślnie

Możesz podać jakie temperatury osiąga w iddle, podczas Twojej zwykłej pracy oraz przy obciążeniu 4 rdzeni np. prime95 ?
    Rozmiar bardzo fajny, ale nie chce mi się wierzyć, żeby i7-4770R przy takim chłodzeniu pracował bez problemów, a jednocześnie chłodzenie nie brzmiało jak startująca turbina... ( Chłodzenie w brix osiąga 4k rpm+ ).

Edit:
    Przejrzałem na szybko kilka recenzji i wszędzie mówią o temperaturach bardzo szybko dochodzących do 100stopni, głośnym chłodzeniu - ogólnie, Gigabyte wsadziło za dużo mocy w zbyt małą obudowę - przy większym obciążeniu procesor wpadnie w agresywny throttling.

W komputerach o których pisałem wcześniej wykorzystałem Noctua NH-L9i, który nie oferuje wystarczającego chłodzenia dla i7-4770T, ale patrząc po wynikach, jest lepszy niż chłodzenie zaproponowane w Brixie.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 20-10-2015 o 09:34
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Możesz podać jakie temperatury osiąga w iddle, podczas Twojej zwykłej pracy oraz przy obciążeniu 4 rdzeni np. prime95 ?
    Rozmiar bardzo fajny, ale nie chce mi się wierzyć, żeby i7-4770R przy takim chłodzeniu pracował bez problemów, a jednocześnie chłodzenie nie brzmiało jak startująca turbina... ( Chłodzenie w brix osiąga 4k rpm+ ).

Edit:
    Przejrzałem na szybko kilka recenzji i wszędzie mówią o temperaturach bardzo szybko dochodzących do 100stopni, głośnym chłodzeniu - ogólnie, Gigabyte wsadziło za dużo mocy w zbyt małą obudowę - przy większym obciążeniu procesor wpadnie w agresywny throttling.

W komputerach o których pisałem wcześniej wykorzystałem Noctua NH-L9i, który nie oferuje wystarczającego chłodzenia dla i7-4770T, ale patrząc po wynikach, jest lepszy niż chłodzenie zaproponowane w Brixie.
    Postaram się podesłać temperatury dzisiaj lub jutro.

Tak na ucho to poziom hałasu jest ok w porównaniu do e7240 z i7-4600U lub e7250 z i7-5600U które to moim skromnym zdaniem są miszczami grzania się i startowania w kosmos.
    D50

Domyślnie

Livecd i prime95 odpalonym ok 20 min, wszystkie 4 cory na 100%, temp oscyluje w granicach 76 - 82 C, temp obudowy bardziej lekko ciepła niż gorąca, hałas dla mnie znośny z tym, że ja go mam na wysokości uda więc nie wali mi wiatrakiem na wysokości monitora, a porównuję do e7250 który wybitnie wyje jak odlatuje.

Mam takie wrażenie, że on może głośniej.
    Muszę znaleźć jakieś narzędzie co pokaże temp na 10.11 i zobaczę jak to wygląda podczas pracy i na zainstalowanym os, może prime gdzieś jest ograniczony na livecd.
    Ostatnio edytowane przez obuch ; 22-10-2015 o 11:24
    D50

Domyślnie

A jaki test z prime odpalałeś ?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Prime95 nie jest w stanie obciążyć na maxa procesora wielordzeniowego.
    Jest sprime2004 który pozwala ustawić na którym rdzeniu ma pracować i trzeba go odpalić dla każdego rdzenia oddzielnie (tzn dla 4-jarowego i7 trzeba uruchomić 4x równolegle), dopiero wtedy obciazysz procka na full.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Prime95v285
    Test threads:4
    Torture test type: Blend

Tak jak podejrzewałem na zainstalowanym systemie jest głośniej.
    Temperatury przekraczają 90C
    W normalnej pracy dużoooo ciszej.

D50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonFG Zobacz posta
    http://www.morele.net/plyta-glowna-m...5m-e45-599722/

Najlepiej jak byś zaczekała aż budżetowe płyty pod LGA1151 potanieją. Może miesiąc, może dwa i ceny powinny być ok.
    Cześć, czy te płyty już potaniały, mogę prosić o konfig? Przepraszam że proszę o gotowca, ale jak ja robiłam składanki to wychodziło całkiem bez sensu.
    Chciałabym na początek odświeżyć swój komputer za 1500 zł brutto. Przede wszystkim dobry procesor i 16GB Ramu. Przeznaczenie - głównie Lightroom, sporadycznie Photoshop.
    Jestem zielona, więc poprosiłabym o uwzględnienie tych wszystkich pierduł jak chłodzenie i śrubki... Chyba że w tym sklepie Morele mi wszystko powiedzą.
    Mam obudowę TRACER DUKE TRO-252 PFC 400W Prescott
    Moja płyta główna to Gigabyte GA-P35-DS3L - P35, DDR2, PCI-Ex, S-775 ale i tak pewnie do kosza.
    Mam dwa dyski: Samsung HD502HJ ATA Service, i Samsung SP2014N ATA Service. Wolałabym przy nich na razie zostać. Chyba że się nie da.
    Karta Graficzna PCIex GALAXY GF 8600 GT 256 DDR3, 128 bit, 1.4 ns - nada się jeszcze?
    DVD nie potrzebuję. Najważniejszy jest teraz procesor, płyta i RAM, tak żeby wsadzić do mojego pudełka i żeby działało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andzialipka Zobacz posta
    Cześć, czy te płyty już potaniały, mogę prosić o konfig? Przepraszam że proszę o gotowca, ale jak ja robiłam składanki to wychodziło całkiem bez sensu.
    Chciałabym na początek odświeżyć swój komputer za 1500 zł brutto. Przede wszystkim dobry procesor i 16GB Ramu. Przeznaczenie - głównie Lightroom, sporadycznie Photoshop.
    Jestem zielona, więc poprosiłabym o uwzględnienie tych wszystkich pierduł jak chłodzenie i śrubki... Chyba że w tym sklepie Morele mi wszystko powiedzą.
    Mam obudowę TRACER DUKE TRO-252 PFC 400W Prescott
    Moja płyta główna to Gigabyte GA-P35-DS3L - P35, DDR2, PCI-Ex, S-775 ale i tak pewnie do kosza.
    Mam dwa dyski: Samsung HD502HJ ATA Service, i Samsung SP2014N ATA Service. Wolałabym przy nich na razie zostać. Chyba że się nie da.
    Karta Graficzna PCIex GALAXY GF 8600 GT 256 DDR3, 128 bit, 1.4 ns - nada się jeszcze?
    DVD nie potrzebuję. Najważniejszy jest teraz procesor, płyta i RAM, tak żeby wsadzić do mojego pudełka i żeby działało
    Sytuacja nie wyglada dobrze, jesli bedziesz wymieniala plyte jeden dysk londuje w koszu (ata vs sata).

Procesor i plyta to tez czas 2007/8, o ddr 2 juz nawet nie wspominam.

Niestety aby posiadac 16GB RAM'u bedzie potrzebna wymiana plyty glownej oraz reszty komponentow. Nowszy dysk mozesz zostawic (HD502HJ).

Karta graficzna to nie problemwiekszosc procesorow i5 ma wbudowana karte graficzna bijaca na glowe to co masz w starej paczce.
    Ostatnio edytowane przez Zdebik ; 01-11-2015 o 12:07

Domyślnie

Napisałam coś nie tak?

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów