A może inaczej. Wypatroszyc istniejący komputer, wsadzić do niego nowa płytę główną, procesor, ram i zasilacz na początek.
Szukaj
A może inaczej. Wypatroszyc istniejący komputer, wsadzić do niego nowa płytę główną, procesor, ram i zasilacz na początek.
O fajny pomysł, tylko nie wiem czy wykonalny bo obudowa jest dość stara. Tracer Libra Tro-626 Black - 400 W, PFC, Prescott, czarny
Czy wiatraczki ewentualnie dokupię? Bo moje popadały i tata się mocno gimnastykował żeby dosztukować, na boczny nie starczyło wtyczki. Ale to pewnie kwestia nowej płyty głównej.
Czy potem jak dozbieram kasy, to będę mogła przełożyć płytę, procesor i inne rzeczy + nowe dyski do malutkiej obudowy?
DonFG, dzięki za kolejną konfigurację!
Aha, i jeszcze jedno pytanie, jeśli wsadzę nowe bebeszki do starej obudowy, to mam wymieniać kartę graficzną? Mam Gigabyte GA-P35-DS3L - P35, DDR2, PCI-Ex, S-775
Aj i jeszcze jeden edit, na wydruku z aresta mam inny model obudowy, a na zdjęciach w google znalazłam że chyba mam jednak Tracer - Obudowa TRACER DUKE TRO-252 PFC 400W Prescott
Ostatnio edytowane przez andzialipka ; 28-09-2015 o 21:02
Obudowa to pudlo, jak wsadzisz nowy zasilacz, nowe wiatraki, plyta glowna pewnie jest duza (ATX) a nowa tez bedzie w standardzie ATX. Wiec zapomnij o przelozeniu jej do malej miniATX lub mikroATX.
Potrzebujesz:
1. zasilacz
2. plyta glowna
3. procesor
4. wiatrak do procesora
5. nowe wiatraki do obudowy
6. inne smieci jak przejsciowki, kabeli, troche spinek do kabli i w sumie to wszystko.
Ten model co podalas, to nie karta graficzna a plyta glowna. Na razie z karta graficzna daj sobie spokoj, poniewaz nowe procesory maja wbudowany uklad graficzny.
Ostatnio edytowane przez gALL ; 28-09-2015 o 21:04
Nie dostanie, za to zlamanego grosza a zaoszczedzi na obudowie i innych smiechac (jak chocby DVD) nascie zlotych, ktorych jak widac nie ma. Wiatrak do procka, cos sprawniejszeniego niz OEM, aby bylo cicho. W obudowe mozna wsadzic wiatrak ssacy i wiatrak wylotowy (wolnoobrotowe) aby wymusic cyrkulacje powietrza.
Moim zdaniem, nie ma sensu wywalac 350zl na nowe pudlo i do tego nastepne xx zl na zasilacz, skoro juz stare pudlo jest.
supera karta graficzna? Może zostać Gigabyte GA-P35-DS3L - P35, DDR2, PCI-Ex, S-775 ?
To nie karta graficzna a plyta glowna. Nowej karty graficznej nie potrzebujesz (na razie). Procesor ma wbudowana uklad graficzny (Intel HD 4600 lub cos podobnego).
Z Twojej ostatniej listy potrzebuje, to co podales pod nr 1, 2, 4, 5 i 6. Reszte mozna sobie darowac.
Ostatnio edytowane przez gALL ; 28-09-2015 o 21:14
No tak, SSD w ogóle się przyda. Buda też nie. Już można bardziej budżetowo dać Gladius M35.
Ja tylko dodam, że dvd nie mam, ale nie potrzebujęzepsuło się i mam jakieś przenośne w razie czego. Na prawdę bardzo pasuje mi opcja "kupna na raty". SSD na pewno dokupię, kartę graficzną też. Ale dzięki temu będę mogła mieć komputer szybciej, szybciej pracować, i szybciej zarobić na nowe zabawki. Obudowę jak sądzę też będę mogła wymienić jak będzie za co.
Skontaktuj się z nami