Na poprzednim tez była 7. Przeniosłam tylko jeden plik który miał w nazwie typ monitora, i datę modyfikacji zgodną z datą kalibracji. Aczkolwiek plików icc tam była masa.
Szukaj
Na poprzednim tez była 7. Przeniosłam tylko jeden plik który miał w nazwie typ monitora, i datę modyfikacji zgodną z datą kalibracji. Aczkolwiek plików icc tam była masa.
Panowie mój 5 letni komputer potrzebuje wsparcia o ile z plikami z d700 radzi sobie wyśmienicie to z d750 już nie dlatego pomysł kupna nowego. Używam C1 pro i PS cs4
Po przeczytaniu kilku wątków wyszło coś takiego co zmienić ? Generalnie w gry nie gram ale tą grafikę wybrałem ze względu na to że planuje odpalić stare Enemy Territory, dyski mam Chciałbym wydać do 4 tysi.
Podaje link do koszyka http://www.morele.net/inventory/info/uFdcW5/
Do Enemy Territory wystarczy grafika wbudowana, ta gra ma 13 lat...
No dobra moze odpale coś nowegoogolnie zestaw ok czy w tej cenie coś lepszego ?
Nie siedzę w sprzęcie od lat, ale grafikę brałbym chyba GTX 960, a i dysk SSD 128 MB wydaje mi się ciut mały.
Malibu...
Zmieniłbym kilka rzeczy:
- nie oszczędzaj na MB, weź coś z kategorii "gaming" (lepsza sekcja zasilania, czasem więcej radiatorów na układach) firm Gigabyte lub Asus a wynalazki typu Asrock zostaw studenciakom - chyba nie chcesz położyć kompa tym elementem?
- chłodzenie BOX w zupełności wystarczy, nie kombinuj z badziewiem, które będzie wisiało na płycie i generowało naprężenia
- jeśli SSD to raczej Crucial lub SanDisk, padła też słuszna uwaga że lepiej celować w 256/240gb, choćby dlatego że są 2x szybsze od 128/120
- karta GFX też raczej z logo Gigabyte lub Asus
SSD Plextora nie jest zły. Ale jak pisali poprzednicy, 128GB to maleństwo. Nie szalej i nie kupuj Samsunga EVO 850, jak budżetowo weź SanDiska Ultra II, coś od Cruciala (BX czy MX), możesz też wziąć Intela (ale te są drogie). Toshiba ma przyzwoite SSD ale nie są one demonami szybkości. Chociaż jak składasz stacjonarnego PC, może coś z SSD na PCIe a nie SATA?
Jak chcesz pogodzić wielkość z szybkością, zainteresuj się dyskiem hybrydowym, 1TB można kupić za bardzo rozsądne pieniądze.
w poprzednim komputerze oprócz talerzowców mam 120 gb ssd samsunga 830 i na windowsa i najważniejsze programy styka miejsca i jeszcze zostaje i chciałem go przerzucić ale chyba nie będę mieszał i zostawie tamten komputer bez zmian( oprócz hdd) Myslę że za radami tutaj ssd dam odrazu pojemność dwa razy wiekszą. Ramy tak trochę na pałę wziałem czy jest ok ?
RAM, dowolnyNie ma co zabijac się o 2% wydajnosci w benczmarkach.
Proszę o radę bo nie wiem co to może być. Mam sobie ten komputer, wszystko super, uruchamia się w kilka sekund ale myszka się zacina. Sprawdzone na innych myszkach, każde się zacinają. Nawet klawiatura czasem nie działa. Zauważyłam, że częściej i na dłużej się zacina kiedy komp ma trudniejsze zadanie, np w lightroom, kiedy wetransfer coś wysyła (ale zacina się tylko na tej karcie, kiedy przejdę na spokojniejszą kartę np z pocztą to już jest ok), oraz jakiś czas po uruchomieniu. Czy są na to jakieś sposoby czy będę musiała przeinstalowywać system? Dodam, że kupiłam system na allegro ale bardzo mi się spieszyło i nie zainstalowałam tego z oryginalnej płyty tylko pobrany z internetu, wpisując zakupiony kod.
Skontaktuj się z nami