Close

Zobacz wyniki ankiety: Welland 940 OTG czy Digimate II

Głosujących
6. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Welland 940 OTG + czytnik

2 33,33%
  • Digimate II

4 66,67%
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Jeszcze raz o data banku-Welland 940 czy Digimate II

Witam.
    Temat był już poruszany wielokrotnie, ale nigdy nie było konkretnej odpowiedzi na postawione pytanie.
    Naczytałem się o wadach digimate II ale nie słyszałem za wiele o Wellandzie.

Cenowo wyjdzie podobnie (Welland ok 80 + czytnik, ok 20, czy Digimate II ok. 100 zł) + oczywiście dysk twardy, ale to już mniej ważne.
    Ostatnio edytowane przez mini21 ; 17-05-2007 o 00:30

Domyślnie

wg mnie wypowiadać się powinien ktos, kto uzywa obu i ma jakies opinie. Z tym będzie problem.
    Ja mam Digimate III więc nie moge obstawic nic. Ze swojego jestem zadowolony. Kolega ma wellanada, nie wiem jaki model - tez jest OK.
    To ma zgrywać - i zapewne to robi o ile nie jest zepsute. Inne cech - zasilanie itp - masz podane w parametrach. Co ci mozna napisać?
    Nie spodziewaj się, że inni podejma decyzje za ciebie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A może ktoś wie jak jest z szybkością zapisu na dysku w przypadku obu data banków?
    Ile zajmuje przegranie 2 GB Nefów?

W Wellandzie trochę mnie denerwuje, że za każdym razem będę musiał podłączać czytnik i trochę się boje, czy poradzę sobie z jego złożeniem.
    Jestem strasznym niezdarą a czytałem, jak to komuś coś tam się ułamało.

Natomiast o Digimate II mało wiem, prócz tego, że jest zapewne poręczniejszy, ale i droższy.

Może ktoś kto ma chociaż jednen z w/w data banków się wypowie, np: ile zajmuje mu przegranie karty.

Domyślnie

stary, Jacek ma racje. Zdaje mi sie, ze na sile szukasz dziury w calym. To jak kolejne z serii pytan 'czy warto kupic 50mm 1.8'. To jest porownywalnej klasy sprzet, nie ma co na sile doszukiwac sie roznic, bo przynajmniej w tym wypadku nie znajdziesz nic, co zdecydowanie przepchnie szale na jedna ze stron. Nawet jesli jeden zgrywa 1gb 2sek szybciej a drugi wolniej, to Cie to raczej nie zbawi. Kup jeden z nich, pobaw sie i sprawdz czy Ci odpowiada. Jak Ci calkiem nie przypasuje to sprzedaj albo oddaj (obecnie wielu sprzedawcow dopuszcza zwrot bez powodu) i kup drugi. Cos co dla jednych jest zaleta dla innych moze byc wada. Nikt za Ciebie decyzji nie podejmie.
    pozdrawiam i zycze udanego zakupu : )

Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Ok, dzięki.
    Faktycznie, ciężko będzie znaleźć osobę która miała oba w dłoni.
    Zobaczę, co pierwsze wpadnie mi w ręce i to kupie.

Pozdr.
    (do zamknięcia)

Domyślnie

A mam jeszcze prośbę.
    Znalazłem coś takiego:
    http://www.allegro.pl/item197100444_...x_driver_.html

Chciałem się zapytać, czym on różni się od Wellanda (prócz ceny oczywiście).
    Jest 20 zł tańszy, a wygląda niemal identycznie.

Czy ktoś coś wie na ten temat?

Domyślnie

I co, nikt nie porównywał Wellanda z tym X-Driver'em?
    Są bardzo podobne z wyglądu, ale co poza tym?

Domyślnie

Jutro (lub raczej pojutrze) będę się na coś decydował.
    Pewnie padnie na tego X-drivera (ma wejście USB więc nie trzeba dodatkowego kabla, a jest nawet tańszy od Wellanda) ale jeszcze myślę.
    Znalazłem jeszcze coś takiego:

http://allegro.pl/item196740199_foto...kiem_60gb.html

Nie mogę znaleźć informacji o nim, więc może wy wiecie coś na ten temat.

Domyślnie

Pogadałem z paroma osobami i nakierowały mnie na DigiMate.
    Tylko nie wiem czy II czy III?

Czym różni się II od III?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów