Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: wezyk do d70s

Domyślnie

Ja się dołączę wątku. Zamierzam kupić pilota lub wężyk. Naprawdę z pilota można obsługiwać bulb (raz migawka otwarta, dwa zamknięta)? Skoro tak, to wybieram pilota !!
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakubs Zobacz posta
    jasne, zresztą w ogóle w zdjęciach przyrodniczych chyba lepiej się sprawdza wężyk, bo pozwala na lepsze zakamuflowanie, jednak do zdjęć nocnych, czy architektury wybrałbym i wybrałem pilota
    Nie łapię: w czym jest lepszy pilot od wężyka do architektury lub zdjęć nocnych?
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Domyślnie

No jak dla mnie wężyk lepszy a ten Jianisi też oczywiście ma blokadę i całą funkcjonalność ma taką jak ten oryginalny. Wiec jest to dobra tańsza alternatywa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadki Zobacz posta
    Nie łapię: w czym jest lepszy pilot od wężyka do architektury lub zdjęć nocnych?
    a czy napisałem, że jest lepszy? napisałem, że bym go wybrał... nie jest ani lepszy, ani gorszy

ale można sobie robić zdjęcia grupowe bez samowyzwalacza

Domyślnie

Ok.
    Grupowe bym sobie i tak z samowyzwalaczem 2s zrobił, żeby pilota zdążyć schować do kieszeni
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Oryginalny wężyk do d70s to MC-DC1, dostępny za ok. 100 zł, np. tutaj: http://www.sklepfotograficzny.pl/akc...,piloty/Nikon/Czasami może być kłopotliwe, bo trzeba wyzwalać trzymając pilota z przodu aparatu.

A czy jest to az tak wielki i czesty problem z tym pilotem,ze trzeba stawac przed aparatem zeby wyzwolic migawe??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakubs Zobacz posta
    pilocik też realizuje bulb, raz naciskasz - otwarcie, drugi raz - zamknięcie
    jakubs wielkie dzieki za uswiadomienie, wlasnie mialam zamawiac MC-DC1, bo brakowalo mi funkcji bulb w moim ML-L3. na www nikona cicho na ten temat, znajomy i obsluga w sklepie mowili ze pilot nie posiada tej funkcji, wiec nawet nie probowalam uzyc go w ten sposob.. heh, a trzeba bylo. czad, tnx za info raz jeszcze

Domyślnie

moje życie ma sens

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów