Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Fabryka mięsa

Domyślnie

Poza 4, 8, 9 i 10 które są selekcyjne, to wszystkie pozostałe byki są hodowlane. Piękne okazy z punktu widzenia myśliwego.
    Szczególnie gratuluje 3 (zdaje się, że 1 i 2 to ten sam byk), to najpiękniejszy wieniec pod względem kształtu, wprost ideał.
    A zdjęcia ? Wszystkie są bardzo dobre, pogratulować

Domyślnie

Gratuluje. 5 kupuję w całości Pozdrawiam.

Domyślnie

Zdjęcia piękne. Za to wprowadzenie do zdjęć bez sensu i w dodatku podające nieprawdę.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Na 600 jeleni w okręgu strzela sie 300. Rykowisko słabe i jelenie nie chętnie wychodzą na laki, a strzelić normę musza wiec strzela się po"krzakach" byle coś tam strzelić. Zaniżone wagi zwierząt odstrzelonych. Gdy pytam łowczego o selekcje jak to wygląda w przypadku byków starych, gdy czasami nie mozna do końca określić z uśmiechem słyszę odpowiedz ze takie byki jak wchodzą na łąkę to juz z niej nie schodzą, chyba ze na pace auta. Naprawdę można dyskutować na ten temat godzinami i zawsze znajda sie jak w każdym środowisku czarne owca które pracują na złą reputacje zarówno myśliwych jak i fotografów. Na spotkanie z łowczym(strażnik leśny) i nasze dzień dobry usłyszymy wypierd... z lasu. My mu u ustawę o LP odnośnie tego co wolno a nie a on nam na to ze on nie musi ustaw znać. O czym tu dyskutować? Ja rozumiem ze trzeba strzelać ze niszczą uprawy, ze jest ich za duzo itd ale nie róbmy z tego prywaty. Za chwile bekowisko zapraszam do Golubia- Dobrzynia i zderzenie się z rzeczywistością.
    Ostatnio edytowane przez timi ; 21-09-2015 o 11:16

Domyślnie

No cóż większość całkiem dobra. Co do teorii to pewnie znajdą się różne opinie. Temat myśliwych vs fotografowie (czy też miłośnicy przyrody i inni eco)
    to temat rzeka . Na wielu forach w nim iskrzy więc tutaj lepiej skupić się na fotkach. Daj znać czy to okolice Golubia czy gdzieś indziej. Bo w okolicy
    Golubia to raczej większość danieli , jakoś jeleni tam nie spotkałem.

- - - - kolejny post - - - - - -

Ludziska są różne. Ja w zeszłym roku miałem kontakt z myśliwym w okresie rykowiska. Pojechałem tak z marszu do niego aby pogadać
    co tam w jego lasach słychać. Gość bardzo chętnie opisywał co gdzie kiedy i nie widział przeszkód abym mógł latać po lasach
    z swoją lufą. Oczywiście wcześniej trzeba było uzgadniać teren aby sobie nie wchodzić w paradę albo nie stać się ofiarą.
    Najgorzej jest wyjaśniać takie sprawy już w terenie gdy każdy jest naładowany albo coś komuś nie wyjdzie.

Domyślnie

Dla tego tam właśnie będzie bekowisko.
    Parę parchów to faktycznie na mięso się nadaje, ale fotosy pierwsza klasa.
    Ostatnio u sąsiadów gość zastrzelił młodego kochasia, bo mu zebrało się na amory w lesie, dziewczyna ciężko ranna ale będzie żyła.
    Przepisy przepisami, ustawy ustawami, ale podstawa to instynkt samozachowawczy, lepiej się upewnić, że nas myśliwy nie weźmie za "jelenia".
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Ładny secik.. 5 i 11 lubię...
    Opisów nie czytam.....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów