Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Tokina 500 f8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Tokina 500 f8

Od razu powiem ze szukałem ale nic o tym szkiełku nie ma

Tokina 500mm f8...mogę ją nabyć za małe pieniądze i też żadnych rewelacji się nie spodziewam ale napiszcie czy warto chociaż spróbować tym się "pobawić"...
    Z góry dzięki za pomoc
    pozdrawiam

Domyślnie

Myślę, że nie warto w to wchodzić. Przy tak ciemnym obiektywie czasy będą bardzo długie i masz praktycznie każde zdjęcie poruszone. Przypuszczam, że jakość zdjęć też będzie słabiutka. Myślę, że jeśli kupisz to szkło, to szybko się go pozbędziesz.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Czy chodzi o ten lustrzany z Allegro? Nie mam czegoś takiego, ale posiadam 500 Nikkor, własnie reflex i bez przesady z tym czasem, trzeba zwiekszyć ISO- korzystam z 400, obiektyw oczywiscie w trybie manualnym, musiałem dokupic monopod i czasy przy słoneczku wychodzą jakieś 1/600 - 1/1600, ostrzenie manual i jedyny problem mały kat widzenia, bokeh kwestia gustu a foty? z cyfrówką winietuje dosyć mocno ale taaa ogniskowa no i bardzo mała GO co czasami ładnie wygląda, reasumując, ze statywem, lub np monopodem da się robić ciekawe foty za stosunkowo małe pieniądze, fajne "portreciki" z dużego dystansu

Tu masz cos o reflexach
    http://www.mir.com.my/rb/photography...flex/500mm.htm
    Ostatnio edytowane przez MYSZ ; 16-05-2007 o 15:36
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

zapodajcie jakas galeryjka z reflexow
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Rycerz
    Gość

Domyślnie Odp: Tokina 500 f8

ja sobie pozwalam odgrzebac ten temat bo czy ktos ma TERAZ takie szkiełko i uzywa? mozna zobaczyc przykładowe zdjecia...?? a moze ktos ma nikora lustrzanego?

Uprawnienia umieszczania postów