Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Red Sea

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimnull Zobacz posta
    Kolego, nie było moją intencją drastyczne modyfikowanie zdjęcia, a jedynie zniwelowanie moim zdaniem zbyt dużego zafarbu.
    Nic nie jest ruszone, poza modyfikacją WB.
    A to kajam się i przepraszam, ponieważ niestety nie domyśliłem, że tylko to było celem Twojej zmiany.
    Sam też pisałem, że fioletu wydaje mi się za dużo, ale naprawdę niewiele (można porównać w mojej wersji). Na tym zdjęciu fiolet nie jest dla mnie zafarbem, ale wnosi klimat do zdjęcia i decyduje o jego odbiorze.

Domyślnie

Wersja autora najbardziej mi pasuje, ciepło i kolory "rozlewają się" po całym zdjęciu i mz poprawiają odbiór. Wersja nimnulla moim zdaniem ma mniej magii, a o redukcji do 16 kolorów, obecnej w tym wątku jako trójka, w ogóle chciałbym zapomnieć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    ...o redukcji do 16 kolorów, obecnej w tym wątku jako trójka, w ogóle chciałbym zapomnieć.
    W innym temacie mieliśmy podobny gust, tutaj zgoła odmienny. Mimo tej druzgocącej w sumie, zacytowanej wyżej opinii, rozpaczać z jej powodu jednak nie będę
    Ostatnio edytowane przez rawkik30 ; 22-09-2015 o 01:25

Domyślnie

No waruny bywaja na zielonej ostatnimi czasy piekne...

Co do obrobki to Mirek pokazal ciekawie, ale nie do konca bym sie zgodzil, zszedl bym z nasyceniem oryginalu, lekko poprawil balans bieli, ale selektywnie tylko.

Domyślnie

Poprawie tylko balans bieli i mysle ze bedzie ok i do druku dziekuje wszystkim za komentarze

Domyślnie

Jak na mój gust to za mocno pojechane z suwakami. Kadrowo ok, ale kolorystycznie na nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rawkik30 Zobacz posta
    W innym temacie mieliśmy podobny gust, tutaj zgoła odmienny. Mimo tej druzgocącej w sumie, zacytowanej wyżej opinii, rozpaczać z jej powodu jednak nie będę
    Różnie bywa Faktycznie, zabrzmiało ostro, nie taka była intencja, mam nadzieję że nie potraktowałeś tego osobiście - pisałem tylko i wyłącznie o przerobionym zdjęciu...
    Ale popatrz na to niebo, głównie ono mnie razi - tam nie ma więcej niż 5 kolorów (trochę przesadzam )...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów