Witam i Zapraszam
Szukaj
Witam i Zapraszam
Niesamowite warunki miałeś. Fajnie wykorzystany długi czas z białymi smugami na morzu i krwistym niebem. Jednym słowem podoba się![]()
W sumie to mój monitor się nie nadaje do obróbki zdjęć wedle przyjętych standardów, ale... krwistego nieba to ja zupełnie nie widzęWarunki może (pominę pewien drobiazg) i wykorzystane, ale wydaje mi się, że w obróbce (jak zwykle kwestia gustu) nie do końca pokazane. Osobiście widziałbym nieco jaśniej całość, delikatnie mniej fioletu i bardziej "krwiste" niebo oraz jednocześnie bardziej kontrastowe...
Moim zdaniem mógłbyś pokusić się o zdjęcie fioletowego zafarbu, zdjęcie zyska na trójwymiarowości.
Fioletowy mocno przytłacza.
Jak zawsze, jeżeli autorze nie podoba Ci się, że użyłem Twojego zdjęcia - daj znać usunę, ale obraz powie więcej niż opis.
Pozdrawiam Mirek
Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą
Mirka odsłona zdecydowanie poprawia odbiór. Do pełni szczęscia należałoby usunąć fiolet z wody na PP.
W pelni sie z toba zgadzam, twoja odslona wyglada lepiej, ale w końcu caly czas sie ucze pozdrawiam komentujacych.
Ostatnio edytowane przez FHR ; 23-09-2015 o 00:04 Powód: "kacu"
A mi dla odmiany podoba się bardziej pierwsza wersja. Na obu dodałbym jednak kontrastu![]()
aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio
Tytułem wstępu może nieco inaczej rozpocznę. Zostałem w innym temacie dość mocno zbesztany za pokazanie swojej wersji, choć przyznałem szczerze, że kiepskiej i że pierwszy raz mi się zdarza taki typ "obróbki" testować - niemniej jednak chodziło o sam fakt umieszczenia innej (czyli mojej) wersji... Tutaj więc wczoraj tylko pisałem. O obróbce ciągle mam mgliste pojęcie, albo prawie wcale (szukam raczej tego, co mi się spodoba), ale gdy piszę dość konkretnie tak jak wczoraj, to zazwyczaj nie tylko teoretycznie, ale po własnych próbach szukania innej obróbki. Nawet gdy tylko malutki jpg, a nie RAW, jest dostępny do ewentualnych przeróbek.
W sumie przy tym kadrze można chyba mówić tylko o gustach (bo np. nie trzeba dbac o kolor skóry) i jak widać, są one różne. Poniżej zaprezentuję też i mój w tym temacie, czyli pokazanie na obrazku tego, o czym wczoraj pisałem. Autor nie miał nic przeciw innej wcześniejszej przeróbce, więc może i ja mogę? Kierunek pokazany przez @nimnull mi nie pasuje - za bardzo "wyprany" z kolorów mi się wydaje i już bardziej oryginał by mi leżał. Moje zmiany w sumie są raczej niewielkie, ale trochę na odbiór chyba wpływają.
To, o czym wczoraj pisałem, wyglądałoby mniej więcej tak:
Ktoś dołoży swoją, czwartą wersję "gustu"?![]()
Kolego, nie było moją intencją drastyczne modyfikowanie zdjęcia, a jedynie zniwelowanie moim zdaniem zbyt dużego zafarbu.
Nic nie jest ruszone, poza modyfikacją WB.
Nie mam zamiaru pastwić się nad czyimś zdjęciem, no chyba że będzie w stosownym dziale.
Proszę czytaj ze zrozumieniem co jest napisane nad zamieszczonym przeze mnie zdjęciem.
Pozdrawiam Mirek
Ostatnio edytowane przez nimnull ; 22-09-2015 o 00:09 Powód: Y
Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą
Skontaktuj się z nami