Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Dwa oklepane widoczki

Witam kolegów.
    Mam takie dwa zdjęcia, typowo pienińskie, niemal tak typowe jak sosenka na Sokolicy
    1.
    2.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Na obydwu pokusiłbym się o wyłowienie jakichś ciaśniejszych kadrów długą lufą - szczególnie na jedynce, po której wzrok krąży i niespecjalnie znajduje jakieś miejsce na którym mógłby się zatrzymać - horyzont w połowie zdjęcia i badyle wchodzące od spodu nie pomagają... Dwójka to co innego, też mz za dużo nieba, ale tam już się dzieje - góry w oddali, dolina na pierwszym planie - jest na czym oko zawiesić. Czy masz podobny kadr zrobiony kilka minut później, z mocniejszym światłem? Trochę mi go brakuje na obydwu zdjęciach

Domyślnie

Moim zdaniem, w tym wydaniu nie dość, że oklepane to i słabe.
    Bez światła, płasko ... bez życia.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Dzięki za komentarze Zdjęć z dłuższej lufy nie mam, bo zostałem tylko ze stałką 35mm i tylko nią robiłem zdjęcia. Zrobiłem kilka zdjęć później, ale przejrzystość powietrza już nie ta, z nieba znikły kolorki, a zanim słońce przebije się na ta stronę to jest na tyle wysoko, że światło, moim zdaniem, jest paskudne, zdecydowanie za ostre. Właśnie dlatego zdecydowałem się wrzucić te dwa sprzed wschodu.

Uprawnienia umieszczania postów