Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Mogę jeszcze dodać, że część dysku zajmuje pewnie nowa instalka windows 10, która się pobiera w tle bez względu na to, czy ktoś ją zamówił, czy nie.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

POWAŻNIE???

Jak ją znaleźć i zlikwidować? Ukrywa się bardzo, czy łątwo ją znaleźć?

edit
    Czy to jest to, co się mieści w ukrytym folderze o nazwie [$Windows.~BT], powstało 15go sierpnia, ma 5,5 giga śmieci, między innymi jakieś setupy i podfoldery jak [LangPakcs]? To by mi najbardziej podchodziło pod folder win10, ale nei wiem, czy to jest to i czy to na pewno wszystko...
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 14-09-2015 o 12:37
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Dokładnie to. Ale jak usuniesz, to i tak będzie się ładować od nowa. Jedyny sposób na wyłączenie tego, to wyłączenie automatycznych aktualizacji. Ot taki psikus ze stajni Microsoft.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Dzięki za zwrócenie uwagi!

No dobrze, a jak się to wyrzuci w pi..., to czy microsoft tego nei stwierdzi i nei zacznie się ściagać znowu? Jak sam proces ściągalnictwa zabić?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Aaa, widzę, że dopisałeś już odpowiedż na moje pytanie jak to zabić... Dzięki!
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

O kurczątko - ta aktualizacja dotyczy też wersji 7 windy, czy może tylko 8?

Btw - mam podobny problem jak założyciel wątku, mam wrażenie, że odkąd mam na pokładzie PS-a i LR, to miejsce na partycji systemowej (gdzie notabene mam zainstalowane te programy), puchnie samo z siebie. I czyszczę tymczasowe pliki, defragmentacja raz na jakiś czas, odkurzam rejestry i nic.

Wieczne czyszczenie już chyba nie pomoże, ale mam w planach format, może pomożecie jak mniej więcej zagospodarować miejscem na przestrzeni dyskowej pod ten soft, zeby komp pracował jak najbardziej ergonomicznie? Plus konfiguracja w prefencjach Photoshopa - ooo, to by było super.

edit.:

Tak teraz patrzę na mój post i pewnie zaraz ktoś zapyta, jak można komuś coś radzić bez wiedzy, jaki ma dysk / ile ramu itp, ale wystarczą mi Wasze osobiste doświadczenia - ile np. GB poświęcacie na partycję systemowa itp.
    Ostatnio edytowane przez rybuuu ; 14-09-2015 o 15:36
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Domyślnie

Polecam zlokalizować plik pagefile.sys i poczytać o metodach rozwiązania problemów związanych z plikiem. U mnie zajmuje 32 gb na jednaj z partycji.

Domyślnie

Sorry, już znalazłem odpowiedź na pytanie, które tu postawiłem... Proszę usunąć posta, jeśli można.
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 14-09-2015 o 15:47
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Dzięki wielkie wszystkim za podpowiedzi! Zwolniłem sporo miejsca i wszystko super działa! jeszcze raz dzięki!
    2x FF 28,35,50,85 wsio 1.8 G

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów