Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Dublin: Samuel Beckett Bridge

Kontynuując wątek dubliński... tym razem nie w kwadracie, aczkolwiek nadal ciasno

(kliknięcie na zdjęciu powiększa do bardziej przyjaznego rozmiaru)

Domyślnie

Super! Zdecydowanie najbardziej podoba mi się z Twoich dotychczas prezentowanych dublińskich zdjęć - pewnie w dużej części za sprawą modela.

Domyślnie

Wiadomo, w takim miejscu wystarczy być o odpowiedniej porze, przy sprzyjających warunkach, i nic nie spaprać, a zdjęcie praktycznie robi się samo

Domyślnie

bardzo ladne zdjecie. sam chetnie bym je wykonal. congrats!
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Strasznie dużo tych warunków, aby zdjęcie robiło się samo Najbardziej "niepokoi" mnie to, że sporo trzeba potrafić, żeby "nic nie spaprać"

Chodziło mi o to, że spośród zdjęć bardzo dobrych technicznie i kadrowo często większym zainteresowaniem będą cieszyły się te, na których są ciekawsze motywy

Domyślnie

Creep, strasznie Ci zazdroszczę tego mostu! Co prawda - jak kiedyś utrzymywał Tormentol - sam nie wiem czemu, bo ten Dublin na globusie wydaje się nie leżeć daleko, ale zazdroszczę jednak!

Zrobiłbym mniej jasno, ale most (znaczy zdjęcie) wdechowe jest i koniec!
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Świetne zdjęcie !

Domyślnie

Smakowite i dynamiczne. Dobre!

Domyślnie

Dziękuję za Wasze komentarze, poniekąd potwierdzające to co napisał mcleod

Cytat Zamieszczone przez mcleod Zobacz posta
    Strasznie dużo tych warunków, aby zdjęcie robiło się samo Najbardziej "niepokoi" mnie to, że sporo trzeba potrafić, żeby "nic nie spaprać"

Chodziło mi o to, że spośród zdjęć bardzo dobrych technicznie i kadrowo często większym zainteresowaniem będą cieszyły się te, na których są ciekawsze motywy
    Zgadzam się z Tobą w 100% w obydwu kwestiach. O tym "nie spapraniu" pisałem trochę z przekąsem, wiedząc jak łatwo spaprać albo robiąc zdjęcie, albo w obróbce. A odnośnie drugiej części wypowiedzi, oczywistym jest że tzw "ikoniczne" budowle będą zawsze będą popularniejszym obiektem fotografii. Niemniej jednak ja czerpię satysfakcję też z tego, gdy uda mi się zobaczyć coś w miejscu, które nie jest tak popularne, w którym zrobienie zdjęcia nie jest tak "oczywiste". Chociaż faktycznie trzeba przyznać, są miejsca w których wyciąganie aparatu nie ma sensu - i to też trzeba wiedzieć, a nie pstrykać wszystko dookoła z nadzieją że coś się później wybierze...

Domyślnie

Dodam jeszcze, że w moim przekonaniu sens prezentowania zdjęć z miejscami ikonicznymi jest chyba jedynie wówczas - poza sytuacją gdy autor się uczy i chce poznać opinie o swoim zdjęciu - gdy są one dopięte na ostatni guzik pod każdym względem - warunków, kompozycji oraz edycji. Owo "dopięcie" wymaga od fotografa sporego talentu, wiedzy i dyscypliny. W sytuacji, kiedy w sieci można w parę sekund odnaleźć setki czy tysiące zdjęć z jakimś znanym miejscem, nie widzę większego sensu w zamieszczaniu zdjęcia, które swoją przeciętnością ginie w masie obrazów podanych na tacy przez wyszukiwarkę google. Twoje zdjęcie zdecydowanie w tej masie nie ginie
    Ostatnio edytowane przez mcleod ; 13-09-2015 o 13:29

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów