Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Paulina testowo

Domyślnie

W przypadku Grodzkiej nawet i 200% fotografa nic nie da. A tutaj, zresztą jak i w wielu zdjęciach Jacka, Paulina robi te zdjęcia. Tylko tyle chciałem dodać od siebie.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    W przypadku Grodzkiej nawet i 200% fotografa nic nie da. A tutaj, zresztą jak i w wielu zdjęciach Jacka, Paulina robi te zdjęcia. Tylko tyle chciałem dodać od siebie.
    Jakoś nie mogę się zgodzić z opinią, że tylko z ładnymi modelami można uzyskać dobry efekt. Myślę, że dobry fotograf potrafi wyciągnąć wiele nawet z mało atrakcyjnych osób. Jak spojrzeć na świat modelingu to większość pięknych dziewczyn z okładek nawet bez PS prezentuje się świetnie na kliszach profesjonalistów mimo, że w "cywilu" nawet bym na modelce oka nie zawiesił.

W temacie zdjęć - nie mogę się oderwać od oczu na pierwszym zdjęciu. Temat nosa dla mnie nie istnieje.
    D3200/Nikkor 40mm/ Nikkor 70-300mm/ Nikkor 18-70mm
    Kanał na YT:
    Kolejowe Zagłębie

Domyślnie

Obydwa zdjęcia się podobają. Szkoda tylko że nie ma exifa dla sprawdzenia jakie parametry, obiektyw itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrozen4 Zobacz posta
    Obydwa zdjęcia się podobają. Szkoda tylko że nie ma exifa dla sprawdzenia jakie parametry, obiektyw itp.
    D300
    ISO 320
    f/2.8
    1/200s albo 1/100s (w zależności czy przez dyfuzor światło szło czy nie)

tutaj były oba z 50mm 1.8 D, ale na blogu jest jedno też z 70-200 2.8 VRI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noele Zobacz posta
    ...Mnie osobiście nie podoba się stwierdzenie, że "modelka robi zdjęcie". Owszem, są osoby, które pozowanie mają we krwi, ale zawsze jest to współpraca fotografa z modelką, jedna strona bez drugiej nic nie osiągnie
    Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Spróbuj zrobić np. zdjęcie Grodzkiej...

...

Ale Grodzka to nie modelka. Jak już coś, to model, i w dodatku bardzo paskudny
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezary-k Zobacz posta
    Ale Grodzka to nie modelka. Jak już coś, to model, i w dodatku bardzo paskudny
    "Anna" (kobieta) i "model" (mężczyzna)? Przecież to się gryzie...
    Nikon

Domyślnie

Bardzo ładne prace. Jedna rzecz rzuca mi się w oczy, mianowicie kolor dłoni nie pasujący do twarzy na jedynce.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
    Aparat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_wozniak Zobacz posta
    D300
    ISO 320
    f/2.8
    1/200s albo 1/100s (w zależności czy przez dyfuzor światło szło czy nie)

tutaj były oba z 50mm 1.8 D, ale na blogu jest jedno też z 70-200 2.8 VRI
    Wielkie dzięki Jacku.

Domyślnie

1 bardzo mi się podoba. 2 mniej, może przez tel plastikowy gadżet z empiku. :P

A co to za lampla, jeśli można wiedzieć? Ogólnie cały set oświetleniowy chętnie bym poznał.

Cytat Zamieszczone przez Adam Okuń Zobacz posta
    Jakoś nie mogę się zgodzić z opinią, że tylko z ładnymi modelami można uzyskać dobry efekt. Myślę, że dobry fotograf potrafi wyciągnąć wiele nawet z mało atrakcyjnych osób. Jak spojrzeć na świat modelingu to większość pięknych dziewczyn z okładek nawet bez PS prezentuje się świetnie na kliszach profesjonalistów mimo, że w "cywilu" nawet bym na modelce oka nie zawiesił.

W temacie zdjęć - nie mogę się oderwać od oczu na pierwszym zdjęciu. Temat nosa dla mnie nie istnieje.
    Myślę, że to zależy. Ja robię zdjęcia tylko rodzinie i znajomym. Brat wychodzi na zdjęciach nawet ok. Kolega wyszedł na zdjęciach mega, a poszliśmy tylko raz. Koleżanka... straszne drewno. Wyszły tylko foty, kiedy strzelałem z zaskoczenia. Sam też jestem drewnem, więc drewno + drewno... no słabo było. Na pewno pomogłoby tutaj, jeśli byłbym bardziej doświadczony w pracy z ludźmi, których słabo (albo w ogóle) znam. Myślę, że jak model jest dobry, to fotograf nie musi być aż tak dobry w pracy z ludźmi. Natomiast żeby wykrzesać coś z drewna, to już potrzeba mieć umiejętności pracy z ludźmi, znajomość póz etc.
    Ostatnio edytowane przez Umbra ; 22-09-2015 o 13:35

Fotti
    Gość

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcia, ale trochę włosy zlewają się z tłem, mogłoby być jaśniejsze. No chyba, że to zamierzony efekt

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów