Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Paulina testowo

Domyślnie Paulina testowo

Dwa kadry z makijażowej sesji dla Pauliny, testując nowego ringlighta.

1.

2.

Więcej zdjęć i opis ustawień na BLOGU, a opis makijażu u Pauliny.

Domyślnie

Za każdym razem jak patrzę na Twoje zdjęcia, to mnie skręca z zazdrości jeśli chodzi o Twój warsztat.
    No nic, trzeba zakasać rękawy...
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Domyślnie

każdy by zrobił takie foty w tym przypadku, bo Paulina się umalowała i była gotowa, a lampa świeci światłem ciągłym, także ekspozycja się sama narzuca

Domyślnie

Nie bądź taki skromny, niejeden by się znalazł co by się wyłożył nawet na idealnie podanym na tacy temacie.
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Domyślnie

Jak się ma taką modelkę to... zdjęcia same się robią...
    Nikon

Oszczędny w słowach Awatar Noele
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Piękne!
    Mnie osobiście nie podoba się stwierdzenie, że "modelka robi zdjęcie". Owszem, są osoby, które pozowanie mają we krwi, ale zawsze jest to współpraca fotografa z modelką, jedna strona bez drugiej nic nie osiągnie

Domyślnie

Nie znam się, więc tym bardziej w tym dziale nie powinien się raczej wypowiadać, no ale czasem po zobaczeniu zdjęć mnie korci, więc jednak znowu

Jedynka: po pierwsze płaskie mi się w odbiorze wydaje (dłonie też tego nie zmieniają, chyba mi nawet przeszkadzają i od makijażu odciągają...). Byłem z ciekawości na blogu i spojrzałem na inne zdjęcia. Przy świeceniu na wprost efekt (tej płaskości) jest powtarzalny (o czym autor zresztą wspomniał). Ale o ile jestem w stanie zrozumieć, że taki nawet mógł być zamysł, to widzę coś jeszcze. Mianowicie nos. Moim zdaniem wyszedł niekorzystnie - "podwójny". Oprócz tego rynienka podnosowa chyba też zbyt mocno jest zarysowana/kontrastowa (plus białawy "wąsik" przy niej). Jak na blogu zauważyłem, jest to niestety regułą przy tej lampie na (lub prawie) wprost...
    Zdjęcia doświetlone nie en face, czyli tak jak np. na "dwójce", wyglądają moim zdaniem dużo lepiej - znaczy praktycznie nie widzę w nich tego, co opisałem powyżej.
    Z innej strony... Patrzę w oczy i się zastanawiam czy dosłownie odrobina więcej ostrości na źrenicach nie byłaby wskazana?

Ledwo godzina minęła i niestety nie widzę już możliwości edycji wcześniejszego mojego posta (może silnik forum posty połączy? - jednak nie), a wróciłem do "dwójki" i jednak też mam wrażenie, że nos nie do końca wyszedł naturalnie, choć już nie tak bardzo jak na "jedynce". Wydaje mi się, jakby przednia linia nosa została lekko spłaszczona i wygląda na trochę "kanciatą"...
    Ups... Ale wtopa w poprzednim poście Oczywiście miałem na myśli nie źrenice, lecz tęczówki.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 11-09-2015 o 15:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noele Zobacz posta
    [...] Mnie osobiście nie podoba się stwierdzenie, że "modelka robi zdjęcie". Owszem, są osoby, które pozowanie mają we krwi, ale zawsze jest to współpraca fotografa z modelką, jedna strona bez drugiej nic nie osiągnie
    Spróbuj zrobić np. zdjęcie Grodzkiej...

Po komentarzach @rawkik30... faktycznie na obu zdjęciach można doczepić się do noska...
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 11-09-2015 o 07:14
    Nikon

Domyślnie

akurat trafiliście w czuły punkt Pauliny z tym nosem
    przeważnie retuszuję tylko rozszerzenie na środku, bo gdybym zbyt dużo nosa zmienił, to potem się całkiem zmienia twarz

Oszczędny w słowach Awatar Noele
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Spróbuj zrobić np. zdjęcie Grodzkiej...
    No to napisałam, że jedna strona bez drugiej nic nie osiągnie
    A w tym przypadku jest 50% modelki, 50% fotografa, więc wsio gra, jest jak należy

To jest problem komentarzy innych, nagle dostrzega się coś, czego nie widziało się wcześniej... Chociaż nie... ciągle powalają mnie oczy i ich makijaż

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów