Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: Powrót do domu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Jeśli mówisz o forum, to nieszczególnie dobra to lekcja.
    Zauważyłem, że jest tu całkiem spora grupka ludzi, którzy znają się na fotografii. Reszta tak jak na każdym forum. Poświęcam też sporo czasu na "Szeroki kadr" który aż roi się od dobrych fotografów i linków do ciekawych stron ze świata.Is liber meus estchciałoby się rzec.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Jedna główka rzeczywiście pochylona, druga chyba bardziej ze względu na to, że zdjęcie robione "z góry". Mnie osobiście zdjęcie nawet się podoba, ale nie mogę przeboleć tego że wygląda to jak IR.
    Może wyjaśnię dlaczego zdjęcie tak obrobiłem.
    Wiele lat temu obejrzałem film który umiejscowiony był w jakimś małym miasteczku greckim. Te zdjęcia filmowe zapadły mi w pamięć bo według mnie idealnie oddawały klimat tamtych uliczek. Gorąc, brak wiatru itp. Niestety samej fabuły nie pamietam zbyt dobrze, ale charakter zdjeć -tak. Oczywiście zdaje sobie sprawę że w przypadku filmu dobiera się miejsce akcji pod scenariusz ale i pod utrzymanie pewnego charakteru zdjeć. Czyli coś co przy "stricie" jest raczej mniej możliwe, tym bardziej przy wakacyjnej fotografii jaka ostatnio prezentuję. Ale pewne zdarzenia i sceny przewiduję i wiem jakbym chciał je widzieć w końcowej wersji.
    Tak mi właśnie przyszło do głowy że troszeczkę podobny klimat miały zdjęcia do filmu Wielki Błękit (początkowe sceny) ale nie były te sceny aż tak charakterystyczne. Na uczelni , o ile pamietam, coś jeszcze omawiali jak tamte zdjęcia były zrobione. I nie był to IR ale chyba ortochromatyczny film + kombinacja naświetlania, wywołania i chyba odbielania.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów