Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez idiom
    Miałem okazję bawić się i CaptureOne i RawShooter Essentials 2005, i moje odczucie jest takie, że oba programy są równie szybkie
    Faktycznie -- sprawdzilem dzisiaj RawShooter -- jest wart zainteresowania, szczegolnie dlatego, ze jest free... Filozofia pracy i ulozenie okien (ktore to mozna modyfikowac) -- prawie identyczne jak w CaptureOne.
    Minusy (dla mnie jako uzytkownika C1):
    -- wolne odswiezanie po zmianie parametrow ostrzenia,
    -- roznica w kolorach pomiedzy stanem w czasie obrobki, a juz po wyrenderowaniu,
    -- nieco mniejsza ilosc narzedzi i opcji konfiguracyjnych
    -- dziala tylko na procesorach z obsluga SSE 2.

Niemniej -- jak za te "cene" -- rewelacja!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Kurcze niezły z ciebie fachura - widać że zęby zjadłeś w tym temacie. Masz może jakieś linki pod którymi mozna poczytać coś o obróbce fotek.
    od niedawna D70
    www.rzeszutek.vip.interia.pl
    regionalne
    www.fotoalbum.ebytow.pl
    Pozdrawiam
    Balbin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Balbin
    Kurcze niezły z ciebie fachura - widać że zęby zjadłeś w tym temacie.
    Nie... CameraRAW z Shopa za wolny, ze o Nikon Capture nie wspomne. Bible Pro (czy jak on sie tam zwie) -- tez dziala tylko na prockach z SSE 2. A ja mam tylko Athlona 1 GHz. Zmienie dopiero jak kupie nowe body, ktore bedzie robilo przynajmniej 2x wieksze NEFy i ktorych obrobka i generowanie do TIFFa bedzie szla jeszcze wolniej niz obecnie.

Cytat Zamieszczone przez Balbin
    Masz może jakieś linki pod którymi mozna poczytać coś o obróbce fotek.
    Kilka artkow poczytac mozesz w starszych wydaniach "foto-video digital". A stad sciagnij sobie tutorial, ktory splodzilem dawno temu odnosnie uzywania Quick Mask, narzedzia, ktore wg mnie jest najwieksza pomoca w retuszu fotografii.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Dziękuję . Acha, jescze coś - nie myślałeś o tym żeby zmienić avatara Ciągle mi się jakoś kojarzy że z babką gadam hehehe .
    od niedawna D70
    www.rzeszutek.vip.interia.pl
    regionalne
    www.fotoalbum.ebytow.pl
    Pozdrawiam
    Balbin

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów