Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie W magicznym lesie

Jeden z ostatnich plenerów w Górach Wicklow.
    Zdjęcie było wykonane w tym samym dniu, co pokazywałem ze strumykiem ostatnio.
    Czyli mgła, deszcz i upierdliwe muchy oraz kąsające muszki - sam radość fotografowania
    Wiem że wielu z Was zielonego dawno nie widziało, więc zdaję sobie sprawę że reakcje mogą być różne :P

Techniki jakie użyłem przy procesie tego zdjęcia, znajdziecie w tym nowym tutorialu.
    Wielu może rozpoznać to zdjęcie, z tego właśnie filmu

Pozdrawiam
    Rafal
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Co tu taka cisza ? Fota konkretna i nikt nie skomentuje ? Jak dla mnie bajeczne miejsce, kolor zielony może dla kogoś być zbyt radioaktywny ale jak dla mnie w tej scenerii pasuje Jeśli chodzi o kadr to nie wiem ale chyba bym wolał ten z filmiku (szerszy) aczkolwiek ten jest równie dobry
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Domyślnie

No wlasnie, zielony jakis taki mz. zbyt radio...
    I jakos srednio pasuje mi obciete w polowie drzewo-moze gdyby bylo dalej lub mniej wyrazne...

Domyślnie

Super jest ta soczysta zieleń. Kadrowo również ciekawie.

Domyślnie

Radioactivity tu jak najbardziej wskazane, podoba się w całej rozciągłości. Ogólnie powiem praca trzyma poziom i klimat jak większość Twoich zdjęć.

Domyślnie

Dziękuję*bardzo za komentarze.
    Faktycznie może trochę poleciałem, ale to pierwsze próby nowych technik do tego typu kadrów.
    Choć szczerze powiem że do zieleni z Irlandii, to bywają wątpliwości na tym forum
    W tym miejscu, odcienie zieleni są niewyobrażalne dodając deszcz i odbicia potęgujące kolor - kto wie o co mi chodzi, to zrozumie
    Zapewne inne podejście pokazania edycji, może właśnie wzbudzać odczucie "radioaktywności" - kto nie próbuje, ten nie ma

Co tu taka cisza ?
    Tym bym się nie przejmował
    Fota konkretna i nikt nie skomentuje ? Jak dla mnie bajeczne miejsce, kolor zielony może dla kogoś być zbyt radioaktywny ale jak dla mnie w tej scenerii pasuje Jeśli chodzi o kadr to nie wiem ale chyba bym wolał ten z filmiku (szerszy) aczkolwiek ten jest równie dobry
    A szerszy jakoś w estetyce mi nie pasował, ale to jest podejście indywidualne.
    I jakos srednio pasuje mi obciete w polowie drzewo-moze gdyby bylo dalej lub mniej wyrazne...
    Musisz mi uwierzyć że to miejsce jest bardzo trudne do fotografowania, czasami jak wracam z tego miejsca to z żadnego zdjęcia nic nie wychodzi.
    Możesz zobaczyć to na jednym z pierwszych moich filmików z YT
    Ilość tego wszystkiego plus zlewająca się*zieleń jest bardzo przytłaczająca. Na zdjęciach wychodzi czasami jeden wielki nieład.
    Jak byś widział wspomniany tutorial, to byś zobaczył ile pracy/wkładu mojego aby to zdjęcie było w miarę ułożone w kadrze
    W oryginale zdjęcie/miejsce wygląda tak:
    Więc zobacz jak kadrowanie może być proste w tym miejscu
    Super jest ta soczysta zieleń. Kadrowo również ciekawie.
    Dziękuję Marcinie.
    Radioactivity tu jak najbardziej wskazane, podoba się w całej rozciągłości. Ogólnie powiem praca trzyma poziom i klimat jak większość Twoich zdjęć.
    Poprawiając WB i wybierając profil aparatu, od razu masz zieleń "Boom"
    Dziękuję*Pawle.

Pozdrawiam.
    Rafal
    Ostatnio edytowane przez biegly ; 01-09-2015 o 10:38

Domyślnie

Jak dla mnie wyglada to super

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Bardzo fajny klimacik. Musze jeszcze tylko obejrzeć tutka..
    ---------
    Pozdarwiam,
    kolekcjoner słoików

Domyślnie

Dziękuję*miło słyszeć

Pozdrawiam
    Rafal

Domyślnie

Wspomnianą "ciszę" widziałem i chciałem poczekać najpierw na opinie innych... I się doczekałem, więc teraz i ja coś napiszę.
    Jak w Twoich tutorialach pisałem... Gust, który chyba drugi raz mam "inny" Nie, nie uparłem się - to bardziej chęć zdobywania wiedzy z mojej strony i poznania punktu widzenia drugiej strony...
    A ten mój gust jest taki, że tytuł mi nie współgra z obróbką... Bardziej widzę co najwyżej "magiczną zieleń", a "magiczny las" i to zdecydowanie bardziej, widziałbym na pokazanym oryginale - dla mnie bardzo fajny kadr... No może dodałbym w obróbce jeszcze trochę mgły i wtedy właśnie pokazał jako ten "magiczny"...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów