Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

a jak można najjlepiej samemu kluczem to zrobić? i gdzie to się kręci? bo jestem zielony

Domyślnie

szkla sigmy kalibruje sie softowo przy obiektywach nowszej generacji, badz wkladajac nowy chip przy obiektywach starszych
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

po zdjeciu szkla, w body widzisz dwie sruby - przednia - od lustra ( ktora odbija widziany obraz do wizjera) druga za lustrem, blokujaca lustro do AF.
    ta druga sie kreci. jest tam swoboda regulacji w zakresie ok 30*. to wystarcza.

nie mniej - polecam wpierw sprawdzenie innych metod - serwisy itd

Domyślnie

czy mógłby mi ktoś powiedzieć co za tablicé MEXX fotografuje żeby sprawdzić obiektyw? bo ja bym autofokus chętnie w swoich sprawdził.
    D200|17-55 f/2.8|105 f/2.8 MICRO|70-300 f/4.5-5.6G VR |50 f/1.8|18-70 F/3.5-4.5|MBP 17'' 2.4GHz Hi-Res

Domyślnie

dzięki będę miał niezła zabawę dziś jak wrócę do domu...

dzięki jeszcze raz
    D200|17-55 f/2.8|105 f/2.8 MICRO|70-300 f/4.5-5.6G VR |50 f/1.8|18-70 F/3.5-4.5|MBP 17'' 2.4GHz Hi-Res

Domyślnie

czy ktos moze powiedziec czy w tym miejscu mozna regulowac BF/FF w D200 ?
    http://img525.imageshack.us/my.php?i...5072321fl4.jpg

Domyślnie

niech marysia tam nie grzebie. zobacze na google czy znajde odp stronke.

edit :

http://www.leongoodman.com/d70focus.html

no i jeszcze http://www.ebb.ns.ca/general/tech/infra-red.htm (przelec troche na dol. )

ps. przeczytaj uwaznie wnioski. sam namysl sie wtedy czy warto
    Ostatnio edytowane przez tumiwisizm ; 17-05-2007 o 11:52

Domyślnie

Proponuję zrobić coś takiego.
    Spakować D200 do torby, pojechać do serwisu i grzecznie poprosić, żeby wyjustowali body "na poczekaniu" (najlepiej uprzednio umówić się telefonicznie). Miałem podobny problem z 80-200/2,8, z tymże był to BF. Po wyjustowaniu wszystko działa jak należy.

Pozdrawiam!
    "W prawdziwym świecie, tak jak i we śnie nic nie jest tym, czym się wydaje." D. Koontz.
    Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow w niektorych postach.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków, ale sercem Gdynia

Domyślnie D200 + SIGMA 24-70mm f:2,8 EXDG MACRO

Nie chcę otwierać nowego tematu, więc proszę mi wybaczyć, że się podłączyłem ze swoim pytaniem. Miałem zamiar zakupić taki komplet a gdzieś wyczytałem że w/w duet ma jakieś problemy z współpracą. Autor nie opisał problemu. Może szanowni koledzy coś na ten temat możecie napisać, jak to właściwie jest. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów