Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Domyślnie

Za wieloma poprzednikami, 1 i 3. Choć na 3 dziwnie mi wygląda prawy but. Na 4 wspomniana przez S4INTa ręka zbyt mocno przeszkadza. Chciałbym zobaczyć tę minę w kadrze z 3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koproza Zobacz posta
    Fajny temat i dobre wykonanie. Podoba mi się jakość, ostrość i nawet to B&W. Fotografowałeś w hali? W jakich warunkach?
    Moim zdaniem sytuację z fot. 3 fotografowałbym z drugiej strony modela. Przednia ręka (jego prawa) nie zasłaniałaby sylwetki, a lewa ręka biegacza nie chowałaby się za korpus. Dzięki temu miałbyś więcej dynamiki w sylwetce. Sylwetka byłaby bardziej otwarta, tak myślę. Z tej strony jak go złapałeś, wygląda jakby miał się przewrócić trochę...
    Fot 4. jest bardzo dobra. Ta ręka w górze w tej pozycji jest wręcz pionowo wychylona, więc jak dla mnie spoko.

Do fotografowania takiego startu, by nadać autentyczności, warto może byłoby zaopatrzyć modela w buty bardziej sprinterskie, no i może bloki startowe?
    Kiedyś miałem podejście do tego tematu, tylko robiłem to z boku. Linkuję foto, jeśli chciałbyś zobaczyć.
    pozdro,
    koproza
    Dzięki za komentarz. Fotografowałem na boisku z bieżnią tartanową, w plenerze, po zmroku. Dwie lampy - sb900 z softboxem jako światło główne i goła sb800 jako kontra. Kolce i bloki miały być, ale... w końcu nie było To była nasza druga lokalizacja, początkowo próbowaliśmy na innym stadionie, gdzie mielibyśmy dostęp do bloków i kolców, ale tartanowa nawierzchnia była mocno zniszczona i linie były bardzo niewyraźne... od początku chciałem te zdjęcia zrobić w bw, więc zależało mi, aby pasy były wyraźnie białe, kontrastujące z nawierzchnią toru. Więc koniec końców poszliśmy na nowe boisko szkolne. Dzięki za sugestie

Ebeb - dzięki za komentarz. Co do ręki na 4 wyjaśniałem już, też mi trochę tu nie do końca pasuje, ale też jakoś bardzo nie przeszkadza... Ale zawsze może być lepiej

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów