Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Kurtz chyba się trochę zagalopowałeś. Jakby wszedł tu amator z pytaniem jaki kompakt na wakacje, to nie warto mu pisać, że ma się od razu zapoznać ze wszystkimi rodzajami wad optycznych, czym jest prąd ciemny przy długim naświetlaniu i dlaczego ma na przyszłość szukać obiektywu z przesunięciem płaszczyzny ostrości. Facet jeszcze nie wie jak stworzyć dokument HTML a Ty wyskakujesz z RoR?

Stock nie wiem jak kursy, ale jeżeli chcesz wiedzieć co "siedzi" w stronie, którą zrobiłeś na wordpressie, to zacznij od podstaw. Najpierw, czym jest HTML, potem dlaczego tak wygląda dzięki CSS. Zwykle jako trzeci filar budowania stron podaje się Javascript, chociaż jeżeli nie potrzebujesz żadnych "bajerów", to PHP jest tutaj istotniejsze. Zanim się zapiszesz na jakiś kurs, zajrzyj tutaj: https://www.youtube.com/user/MiroslawZelent/playlists
    Bardziej przystępnie podanych podstaw w życiu nie widziałem Facet ma tyle cierpliwości, że pewnie i nasze babcie by się nauczyły tworzyć strony.
    Oglądaj w kolejności HTML -> CSS -> Javascript -> PHP -> MySQL . Powodzenia
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

heh spoko dzięki igsux3
    Oczywiście zaczynamy od podstaw totalnych
    mam nadzieję tylko ze za jakiś czas na piwie zamiast klasycznie o du...ach, nie będziemy gadali o programowaniu bo to oznaczałoby koniec świata

Domyślnie

Przesadziłbym jak bym zaczął od FastCGI i pisania w aplikacji w C++. ( Co też jest web developerką i czasami się robi ).
    Amator nie amator, ale jak chce podchodzić do tematu profesjonalnie i faktycznie nauczyć się, to trzeba mierzyć w technologie faktycznie potrzebne.

Zanim się zapiszesz na jakiś kurs, zajrzyj tutaj: https://www.youtube.com/user/MiroslawZelent/playlists
    Bardziej przystępnie podanych podstaw w życiu nie widziałem Facet ma tyle cierpliwości, że pewnie i nasze babcie by się nauczyły tworzyć strony.
    Przejrzałem kilka jego tutoriali dotyczących C++ i uważam, że są to złe materiały i nikomu bym ich nie polecił. Zarówno na błędy merytoryczne, braki jak i dość wybiórcze podejście do tematu i pomijanie ważnych podstaw. Jak jest z PHP nie miałem czasu sprawdzić, a i w temacie php nie czuję się jak w C++.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Kurtz może dlatego że znamy się z Marcinem z reala to jakoś wiem, że lepiej do niego przemówi taki film niż książka pełna nowych informacji. Na studiach wiedza jeszcze sama wchodzi, ale jak się całe życie nie miało z programowaniem styczności to tak lekko nie jest. Niestety jak przeglądałem kilka książek o PHP to już na pierwszych stronach często pisze się o przekazywaniu danych przez GET/POST, zasięgu zmiennych i obsłudze sesji, to nic dziwnego, że wielu się zniechęca. A już najbardziej mi się śmiać chce, jak widzę polecenie pociągnięcia czegoś przez GITa - ludzie gubią się w eksploratorze plików, terminala na oczy nie widzieli, a na start się od nich wymaga "sklonuj to repo".

A może to tylko moje ślamazarne podejście do tematu, ciężko powiedzieć
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów