Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Psy, psy, psy...

Witam serdecznie Obiektem mojego focenia są głównie psy pod różną postacią Proszę o opinię i rady, ponieważ dopiero raczkuję z fotografią
    Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Ainu ; 13-08-2015 o 15:34

Domyślnie

Nie widać zdjęć
    TEMATYCZNE & RAWKI - Zapraszamy do zabawy
    Pozdrawiam, Michał

Domyślnie

hmmmm... no właśnie widzę... chyba coś źle robię :/

Domyślnie

z kadrowaniem i ostrością, troszkę kiepsko.
    Na ostatnim zdjęciu słodki malec
    D750 ll S35/1,4 ART ll S135/1,8 ART ll N24-70 2,8 ll S70-200 OS ll SB-700 ll

Domyślnie

No właśnie, z tą ostrością mam problem... Bo najlepiej byłoby kierować "na oczy" tyle, że nie bardzo wiem jak odzworować taki ładny, żywy wzrok... czy związane to może być ze zbyt małą głębią ostrości? Czy z czymś innym?

Domyślnie

Kiepskie te zdjęcia. Pooglądaj dobrych fotografów z tej dziedziny. Tutaj masz jednego:

https://www.youtube.com/watch?v=gAjg5EdUICQ

Domyślnie

Dzięki! faktycznie cudowne zdjęcia a ja, będę próbować dalej

Domyślnie

W fotografowaniu psów ważny jest kontakt z modelem i odpowiednia perspektywa. Nie powinno się zdjęć robić z góry, tak jak na zdjęciach 1, 2, 3, bo głowy wyglądają nienaturalnie, reszta ciała jest zniekształcona, oczy skierowane ku górze odsłaniają przekrwione powieki... Najlepiej zniżyć się do poziomu psa i zawołać go, wydać jakiś dźwięk, który go zainteresuje lub podrzucić coś. Oczywiście musisz robić zdjęcie w tempie błyskawicy, bo za 2 sekundy pies zmieni pozycję. Ale się da . I proponuję na początek robić zdjęcia ze światłem, czyli tak, by słońce oświetlało modela, a nie było z tyłu. Najpierw opanuj współprace z psiakami, a potem kombinuj sobie jakieś ciekawsze ustawienia. Powodzenia!
    D700 i D90 + kilka fajnych szkieł + dużo chęci do pracy

Uprawnienia umieszczania postów