Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Droga

Domyślnie

Ja bym wywalił przeszkadzajki i mocno pojechał z obróbką. Teraz trochę nuda.
    ['O]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecml Zobacz posta
    Ja bym wywalił przeszkadzajki i mocno pojechał z obróbką. Teraz trochę nuda.
    dzięki, a możesz podpowiedzieć jak "pojechać" z obróbką bo próbuję na różne sposoby i wychodzi ... "różnie" ale nie jestem do końca zadowolony
    np. takie dwa jeszcze inaczej obrobione, choć nie wiem czy nie za ciemno trochę

Ostatnio edytowane przez notdot ; 11-08-2015 o 18:50
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Jak dla mnie, jest dużo ciekawiej. Może spróbuj umieścić (przez kadrowanie) coś (gwiazdę, ciemniejszy fragment, cokolwiek) w mocnym punkcie, a "droga" niech do niego prowadzi?
    ['O]

Domyślnie

Obje wersje w drugim wydaniu dużo fajniejsze. podobają mi się.
    Fuji

Domyślnie

Technicznie mi się podobają (choć zbędny jest ten pas magentowy tak swoją drogą), ale już mniej jako gotowe zdjęćia do powieszenia na ścianę - może dlatego, że takie się już nauczyłem robić, to znaczy same Drogi Mleczne i nic więcej. Moim zdaniem opanowanie technicznych aspektów takich obrazków jest niezbędnym wstępem do zrobienia nie wprawek (jak moje, z samym niebem), tylko 'prawdziwych' zdjęć, gdzie piękna Droga Mleczna będzie dodatkiem do czegoś na ziemi: drzewa, chaty, ruin zamku, czy po prostu interesującego krajobrazu. Dopiero wtedy będzie efekt 'wow' - jak to nie bęzdie samo niebo, tylko krajobraz z pięknie zarysowaną Galaktyką...

Takich zdjęć jeszcze nei robiłem, choć chciałbym przynajmniej spróbować...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Dzięki za uwagi,
    owszem są to moje pierwsze wprawki w nocne fotografowanie, więc właśnie najpierw samo niebo i droga mleczna a potem zobaczymy co się nawinie w kadr, więc też chciałbym kiedyś spróbować. Co do "dodatkowych" kolorów to niestety tam gdzie byłem jednak dochodziły jakieś szumy z ulicznych, lamp sodowych, których normalnie nie widać a ujawniają się dopiero na zdjęciach z długim czasem
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów