Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: wspólne

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zduńska wola

Domyślnie wspólne

Ostatnio edytowane przez urbizdw ; 18-08-2015 o 12:18

Domyślnie

Ja się dopiero uczę i śledzę takie watki zachłannie dlatego pozwolę sobie się wypowiedzieć - może mnie tez ktoś skoryguje.

1. Jeśli kadrujesz centralnie - powinno być symetrycznie bardziej. Wyjścia ewakuacyjnego nie dało się usunąć w post-produkcji?
    2. Mi się nie widzi ten słup rozmazany i tak jakoś z boku, postawiłabym dziewczynę przy tym słupie.
    3. Ucięte stopy, a nad głową za dużo miejsca, oczy powinny być w 2/3 wysokości.
    4. najfajniejsze dla mnie, tylko nie wiem co tam na szybach jest??
    5. szkoda brzuszek ucinać w połowie
    6. też super,ja lubię takie perspektywy, mam fioła na linie wszelakie i chyba bym bardziej z boku kadrowała
    7. też mi się podoba, można by jeszcze 2 kroki w tył, żeby linia prowadziła wzrok na parę
    D5100/ N35/1.8

Domyślnie

1- zły kadr. uwagi j.w., ludzie w tle też psują
    2- lokalizacja mało "ciążowa"
    3-ciaśniej kadr i będzie fajnie
    4-nie mój klimat, nie wypowiadam się
    5-wyprostować i jest git
    6-uciąć drzewo z prawej i skadrować parę w prawy dolny róg w trójpodziale
    7- poprawić perspektywe, występlować ludzi w tle i też b.fajne
    OM-D 10 Mk II

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zduńska wola

Domyślnie

Tak na marginesie to byłe z nami kumpel który nie siedzi w fachu fotograficznym I on wyzwalał tylko spust migawki (ja go ustawiałem i parametry dawałem ) Jeśli chodzi o 5 na trawie to nie mam szerszego kąta tylko 28 i tam nie było możliwości wejścia wyżej

Niektóre kadrowanie lekko bym poprawił typu 6 - ucialbym prawej strony , 4 - casniej skadrowal
    Ostatnio edytowane przez urbizdw ; 18-08-2015 o 13:01

Domyślnie

Ale i tak wszystko idzie w dobrym kierunku. Mnie się podoba. Ciekawie i co najważniejsze z pomysłem. Resztą da radę dopieścić
    Tutaj jest... podpis

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zduńska wola

Domyślnie

A ja dziekuje za wypowiedzi A tak na marginesie czy znacie jakies tutoriale odnosnie fotografi niemowlecej ? (niedlugo zostane tata i chcialbym porobic fotki malej )
    podobaja mi sie np takie zdjecia ? Zdjęcie 1, Zdjęcie 2 I zastanawiam się czy takie zdjęcia są robione z softboxem czy przy naturalnym świetle
    Ostatnio edytowane przez urbizdw ; 18-08-2015 o 15:28

Domyślnie

Wg mnie czymś było świecone. Kluczem jest złapać fajny wyraz twarzy bobaska, także o tym też nie można zapomnieć
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Minki minkami, ale ogarnąć te wszystkie poduszki do ustawiania noworodków...
    D5100/ N35/1.8

Uprawnienia umieszczania postów