Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

No faktycznie. Przerzucilen z NC "nikon NEF" plug in do "file format" PS-a i NEF-y bez problemu sie otwieraja w PS 7 CE. Dzieki Idiom
    Pozdrawiam wszystkich.Jacek.
    D 70 + 18-70 + 70-210/1:4-5,6 D + SB 800 + SB 26 + F 90 X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikie_001
    ja jestem czlowiek prosty i sie nie znam, ale wydaje mi sie, ze za pomaca tego pluginu - otwierajac to przez NC, to raczej wyglada to inaczej, atu wyglada tak:
    Pozdrawiam
    Michal
    Bo to nie jest plugin "CameraRaw" tylko plugin zamieszczony w programie NikonView o nazwie"Nikon NEF Plugin.8bi" który wlasnie sprawia to ze np. w PS7 w Przegladarce Plików masz podglad miniatur plików NEF, a jak go klikniesz to jest taki najprostszy edytor WB ( o ile RAW nie był obrabiany juz w NC) i klikajac jeszcze raz - możesz otworzyc obraz w PS'ie - po prostu konwersja bez uruchomionego NC z NEFa to PS'a - i to konwersja do wersji 16bit. Plugin jest w programie "sam z siebie" i nalezy go skopiowac do pliku z pluginami photoshopa - czyli z np.
    C:\Program Files\Nikon\NkView6 - i szukasz tam pliku:Nikon NEF Plugin.8bi
    a nastepnie kopiujesz do katalogu:
    C:\Program Files\Adobe\Photoshop 7.0 CE\Plug-Ins PL\Adobe Photoshop Only\File Formats
    I tyle tej tajemniczej historii. Camera Raw działa wyłacznie z Photoshopem w wersji 8 czyli CS.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów