Nie wiem nie znap PS - za drogi jest![]()
Szukaj
Nie wiem nie znap PS - za drogi jest![]()
pozdrawiam Sebastian
ja dostalem PS Elements razem z aparatem....
wiec nic mnie, teoretycznie, nie kosztowal.....
Pozdrawiam
uciekam do domu
michal
A mi do aparatu dali tylko NIkonViewi tak małoprzydatne zresztą w świecie pingwinów
![]()
pozdrawiam Sebastian
jeszcze zostalem....
ja tez probowalem pingwina - sciagnalem Mandrake'a 10 final i nic z tego systemu nie rozumiem - kurde, nawet nie wiem jak cos tam zainstalowac- ciagle jakis bibliotek mu brakuje...
nawiedzony system
No wiec zainstalowalem tego plug-ina w PS 7.0 CE (w obu folderach - plug in i plug in PL). Owszem pojawilo sie w okienku przy otwieraniu pliku "Camera RAW" i nawet w oknie widac pliki NEF (czego wczesniej w zaden sposob nie mozna bylo osiagnac) ale przy probie otwarcia pojawia sie komunikat, ze ta wersja "camera raw" nie jest kompatybilna z posiadana wersja PS. Wiec chyba sie nie da w ten sposob.
Aha, mam NC zainstalowany w sytemie. Nic to nie zmienia.
Pozdrawiam wszystkich.Jacek.
D 70 + 18-70 + 70-210/1:4-5,6 D + SB 800 + SB 26 + F 90 X
nie upieram sie, ze bedzie dzialac rowniez na PS7, bo nawet nie moge sprawdzic - zostawilem laptopa w pracy, ale na elementach tez mialo nie dzialac a dziela...
jutro wieczorem bede wiedzial
pozdrawiam
michal
Dlatego jestem ciekaw czy Tobie sie uda. Jesli tak to napisz jak.
Pozdrawiam wszystkich.Jacek.
D 70 + 18-70 + 70-210/1:4-5,6 D + SB 800 + SB 26 + F 90 X
Witam,
Plugin w poscie Mikie_001 to standardowy plugin NIkona (jest on dostarczany i z NC i z PictureProject; prawdopodobnie tez z NikonView - ale nie wiem) - ma on bardzo male mozliwosci- w zasadzie sluzy tylko do otworzenia NEFa w PSie. Nie ma to oczywiscie zadnego przelozenia na mozliwosci NC. Plugin Adobe'a RAW2.2 niestety nie dziala z innymi wersjami PSa niz te podane w specyfikacji
Pozdrawiam.
mir_d70
Sprobuj poszukac w katalogu PS plikow ktore nazywaja sie :
1. "Nikon NEF Plugin LE.8bi"
2. "Nikon NEF Plugin.bi"
one sa odpowiedzialne za otweranie NEF'a (instaluje je NC)
mozesz przemianowac im rozszerzenie (na dowolne inne niz .8bi) i wtedy zosbaczysz czy PlugIn Adobe'a RAW2.2 ci zadziala (a raczej ze nie)
Pozdrawiam
Tomek
przemianowalem te pliki i przestalo dzialac
ale generalnie ja sie tym nie przejmuje.... wazne, ze mi sie NEFy w PS otwieraja, a jak sie to dzieje, to juz rzecz drugorzedna... bo w sumie liczy sie koncowy efekt
pozdrawiam
michal
Skontaktuj się z nami