Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie D3200 pare pytanek

Witam was ,
    APARAT: Nikon D3200
    Mam do was takie 3 pytanka , mianowicie:

1. Czy ktoś wie jak ustawić nieskończoną ostrość na obiektywie 18-105?
    2. Jak czyścicie szkiełko w obiektywie?
    3. Czy opłaca się kupić osłonę przeciwsłoneczną?, dużo daje taka osłonka ? Jaką polecacie?

Domyślnie

1. Przekręcić pierścień ostrości do oporu w lewo/prawo?
    2. Ściereczka do okularów daje radę...
    3. Chcesz kupować coś, co masz w zestawie? Daje cień na zdjęciach z wbudowaną lampą błyskową.

pozdr,
    kris

Domyślnie

1. Pstryczek na obiektywie na M i pierścień ostrości do końca w prawo (zgodnie z ruchem wskazówek zegara).
    2. Zestaw czyszczący- gruszka, pędzelek, płyn, ściereczka, bibułki... Zależy z czego trzeba wyczyścić.
    3. Powinna być w zestawie. Nikon HB-32

Domyślnie

Kupiłem aparat używany z lombardu, nie było w zestawie tej osłony

Domyślnie

Nie mogę edytować postu :<, dlatego napiszę nowy post. Czy zastępcze osłony z allegro te w cenie 13+zł spełnią podobną funkcję jak ta oryginalna?? Czy lepiej pogrzebać i znaleźć oryginalną??

Dodam ,że oryginalną widzę w sklepie za 44,99 zł : http://www.euro.com.pl/oslony-do-obi...on-hb-32.bhtml
    Ostatnio edytowane przez jagodziarz ; 26-07-2015 o 22:29

Domyślnie

ad 1. z kręceniem do oporu to totalna bzdura. 18-105 ostrzy poza nieskończoność i w ten sposób nie da się ustawić.Jedyne wyjście, to ustawić ostrość na jakiś odległy punkt.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

@GonzoG ty mój ulubiony Nikoniarzu ,a co do tej osłony przeciwsłonecznej, czy jest sens wydawania 44,99zł , czy zastępcza spełni podobną rolę ??

Domyślnie

Wróżbitą nie jestem, jasnowidzem też nie. Nie powiem Ci co spełni twoje oczekiwania... tym bardziej, że nie mam zielonego pojęcia o czym piszesz.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagodziarz Zobacz posta
    @GonzoG ty mój ulubiony Nikoniarzu ,a co do tej osłony przeciwsłonecznej, czy jest sens wydawania 44,99zł , czy zastępcza spełni podobną rolę ??
    5 dyszek za oryginał to nie jest dużo. Za ile kupisz zamiennik? Za 20 zł? Daj spokój...

Domyślnie

Dzięki Nikoniarz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów