Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Kato

Domyślnie Kato

Witam, ostatnio trochę czasu spędziłem w stolicy Śląska. Popołudniami, wykorzystując wolny czas, próbowałem uchwycić co nieco tego miasta.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
    Dx + S + SB
    flickr

Domyślnie

Według mnie set straszliwie nierówny. Trafiają się perełki - jak np. pionowa siódemka, a mówię to ja, który wyjątkowo nie lubię kadrów pionowych, oraz ogólnie dobre kadry jak jedynka (choć tu akurat obróbka jakoś do mnie nie przemawia)... No i zdarzają się niestety z przeciwnego bieguna niewypały: na przykład dziewiątka, która wygląda jak nieudana wprawka czy koszmary jak ósemka, którą powinno się pokazywać w książkach w rozdziale jak nei obrabiać zdjęć (albo jak tworzyć bajeczne aureole dla tych co lubią). Są też takie, które mają w sobie potencjał, gdyby tam pójść i spróbować wykroić coś lepiej, na przykłąd te 3 ławeczki z drzewami i linią schodów; teraz jest tak normalnie, a mógłby być wyczyn, gdyby kadr wyłaniał jakąś kompozycję...

Słowem trochę tego i trochę owego... Na Twoim miejscu dokonałbym ciaśniejszego wyboru, pokazał trzy, cztery, ale za to wyczynowo skadrowane obrazki (bo można tu takie znaleźć), na razie zaprzestał eksperymentów w rodzaju ósemki, a resztę zdjęć odpuścił.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Dzięki za opinię. Czyli 8 przesadzona jak widzę, trochę za bardzo chciałem nadgonić niedobory matrycy Ławeczki ciężki temat, raczej za mocno celowałem żeby zmieścić całe drzewko po lewej.
    Dx + S + SB
    flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów