Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Banica

Domyślnie Banica

Witajcie !
    Zaproponowałem kolegom wyprawę w okolice Banicy (wątek "Polska jest piękna...") więc wypada pokazać co tam mogą zastać. Na jakie tematy można się natknąć.

1.

2.

3.
    Tu już widać dlaczego zachód słońca nie wyszedł, to było ostatnie jakie takie światło.

4.

5.

Udanych kadrów

Domyślnie

Świetne te Twoje zdjęcia. 1 fajne. 2 fajne, choć wydaje mi się że ostrość ciut uciekła z prawej postaci. 3 jak dla mnie genialne, co Ty gadasz że nie wyszło 4 świetne kadrowanie. 5 za dużo niebieskiego.

Domyślnie

Ciekawa okolica.

1. Trochę psuje to jasne niebo. Mam mieszane uczucia co do kadru.
    2. Jakby poruszone i trochę płaskie było.
    3. Bez obrazy, ale kosz. zdecydowanie za ciemne i za ciężkie z lewej.
    4. PRIMA - marzy mi się taki piękny sterylny kadr. Wygrywa z całego setu.
    5. Kadrowo fajnie, ale pod kątem obróbki słabo. Turkusowe niebo nie bardzo do mnie przemawia.

Nie mam daleko, więc może się wybiorę Dzięki za miejscówkę!

Domyślnie

I ja również dziękuję za miejscówkę Ciekawe te rzeźby są, przy dobrym świetle mogłoby wyjść tam coś ciekawego
    Ogólnie miejsce dobre, ale pod warunkiem ciekawej pogody
    Zdrówko

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

No i znowu dostałem po łapach
    1 i 2 - zrobione z dystansu, nie deptałem gospodarzowi pola, bo pastuch był w granicy. Stąd też wyszło płasko, teleobiektyw. Warunki na niebie nie były korzystne.
    3 - w kontrze, więc kontrasty ogromne a krzaków do zdjęcia nie wytnę, dogodniejszej pozycji nie było
    4 - osobiście też szukam takich prostych tematów
    5 - zrobione po zachodzie słońca. Fakt celowo podjechałem suwaczkiem w stronę niebieskiego, wiem, że za daleko. Ale paproch który się pojawił z powodu zmiany szkieł w plenerze już z matrycy został usunięty.

W sumie był to rekonesans w celu poznania możliwości tego terenu, przy okazji kilka kadrów popełniłem.
    Bardzo fajnie zza górek wyłania się kościół w Izbach, ale nie zdążyłem znaleźć dogodnego miejsca by go uchwycić na tle gór. Na razie jest coś takiego, z perspektywą odnalezienia ciekawszej miejscówki.

Uprawnienia umieszczania postów