Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie

moim zdaniem:
    za bardzo przepalona prawa część twarzy(może przez to też trochę wygląda za wąsko)

Domyślnie

Kolory przesycone, dziwne kadrowanie(poczytaj o trójpodziale) brak jakichkolwiek emocji. Spróbuj robić następnym razem zdjęcia z poziomu oczu fotografowanej osoby wtedy wygląda ona no lepiej(to jedna z reguł, które jak się już wie jak to można łamać :P )

Do tego wtf?! masz 85mm 1.8 i przymykasz go do róznych dziwnych przysłon typu f4.5, f8? śmierdzi automatem poczytaj o trybie chociażby AV lub manualnym
    polecam obejrzeć chociażby to https://www.szerokikadr.pl/poradnik/portret

Wiem, że ostro ale się nie zniechęcaj, rób dalej zdjęcia, podglądaj zdjęcia innych, pytaj się czemu im akurat tak wyszło a Tobie nie każdy musiał to kiedyś przejść

Domyślnie

Ostro ale dzięki. W d300 nie ma automatu, ale część robiona w P - automatyka programowa, ale niektóre przysłony faktycznie dziwne. 1,8 g - faktycznie dziwne. Kolor wynikiem obróbki, dzięki za info o kadrowaniu
    d610 + N50 1,4D + N85 1,8g

Domyślnie

A... ja zdjęć nie widzę, tylko jakieś linki. Zrób porządnie.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Niezłą zrobiłeś masakrę... 85 mm takie fajne szkło, ale f8? W portrecie? Takiej przesłony to używają posiadacze d7100 żeby na niebie sprawdzić czy są plamy oleju czy innego smaru :P
    Obróbka totalny hardcore. Długa droga edukacji przed tobą. Moja rada - oglądaj dużo zdjęć i porównuj do swoich.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Nie widać zdjęć...
    Nikon

Domyślnie

Obiecuję wstawić normalne zdjęcia, jak tylko znajdę czas. Te zdjęcia to była po prostu zabawa, ale tak najlepiej się uczyć. Przesłony wynik użycia automatyki programowej, obróbka - dziwne fantazje przyznaję, ale tego też się uczę i mam nadzieję, że coś się jeszcze z tymi zdjęciami da zrobić - mówię o rawach.
    d610 + N50 1,4D + N85 1,8g

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kikio74 Zobacz posta
    mam nadzieję, że coś się jeszcze z tymi zdjęciami da zrobić - mówię o rawach.
    Użyć najlepszego przyjaciela fotografa - kosza. Zostanie więcej miejsca na lepsze, przyszłe zdjęcia.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kikio74 Zobacz posta
    Obiecuję wstawić normalne zdjęcia, jak tylko znajdę czas. Te zdjęcia to była po prostu zabawa, ale tak najlepiej się uczyć. Przesłony wynik użycia automatyki programowej, obróbka - dziwne fantazje przyznaję, ale tego też się uczę i mam nadzieję, że coś się jeszcze z tymi zdjęciami da zrobić - mówię o rawach.
    Jeszcze raz je wyedytuj i wstaw. Nie masakruj na sile obrobka. Ustaw konstrast ekspozycje ciemie i biale. Wyostrz. Ewentualnie podkręć kolory - delikatnie.
    Ostatnio edytowane przez tetunio ; 20-07-2015 o 15:32
    Nikon d7000 Nikon d800 Nikkor 50 1.4 Nikkor 35 mm 1.8 Nikkor 80-200 2.8 ED Nikkor 14-24 SB900 i masa innych gratów

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów