Cześć,
wrzucam moje początki z krajobrazem. Mile widziana krytyka
Szukaj
Cześć,
wrzucam moje początki z krajobrazem. Mile widziana krytyka
Jak dla mnie, za mało Tatr, za dużo zieleni...
Kiedyś, dawno temu, na studiach robiłem kurs przewodnicki. Piło się tam nie raz po 12 h konkretnego działania w górach ostro, wieczorem w schronie.
Wtedy też, nie obraź się, robiłem podobne foty![]()
Panowie wielkie dzięki za to, że chciało Wam się cokolwiek napisać. Jadę dalej i czekam na wytknięcie błędów..
2.
Kadrowanie. Popracuj nad kadrowaniem. Zarówno pierwsze jak i drugie zdjęcie wydaj się być przypadkowe. Kadr musi być staranie poukładany, opowiadać jakąś historię. Poprzeglądaj tutaj dział z krajobrazami i podglądaj jak "budują" kadry inni. Poczytaj też o sztafażu, a Twoje fotografie będą lepsze i bardziej świadome.
Jako zdjęcie do ustalania topografii ściany Granatów powinno się nadać![]()
No widzę, że ostro gracie. Mimo wszytsko dzięki za uwagi. Może tym razem będzie trochę lepiej?
3.
Ostanie może i by się obroniło, ale zwróć uwagę co się stało z kolorami, po co tyle dołu? nie przeszkadza Ci podpis?
Nie wiele brakuje na tym zdjęciu, a Giewont zaraz się przewróci na lewo![]()
Musisz być bardziej samokrytyczny.... Nie obraź się, ale te zdjęcia nie nadają się na oglądanie... ot zwykłe zdjęcia z Gór, których jest wiele w internecie.
Pozdrawiam
Janusz
Ależ w życiu się nie obrażam. tak jak mówię w kraobrazie estem kompletnie zielony. Cały czas siedziałem w makro i akoś tak nie umiem się przerzucić. Co do dołu to chciałem nim nieco oddać trójwymiar zdjęcia - może faktycznie niepotrzebnie tyle go jest. Spróbuję sobie go przyciąć. Co do poziomu to niestety nie jestem w stanie tego dostrzec. Wydaje się być równo :]
Skontaktuj się z nami