Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samsonik Zobacz posta
    Ok poprobuje z tymi ustawieniami jeszcze.Jak nie da rady to dodam fotki z jednego i drugiego.Dzieki

A sorki co to jest ADL?
    Nikt tu nie potrzebuje twoich zdjęć. Problemem jest brak wiedzy i umiejętności w posługiwaniu się posiadanym sprzętem.
    Lustrzanka to nie idiotcamera, która zrobi za ciebie wszystko. Szczególnie, że kupiłeś sobie body pro, które od użytkownika wymaga już znacznie więcej niż tylko podstawy fotografii.

ADL -> RTFM, albo google.
    Active D-Ligthing.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

@samsonik - do ksiąźek. Tzn do netu. Poczytaj o rozpietosci tonalnej (tym sie zajmuje np system strefowy Adamsa), o DR matryc (i dlaczego to sie analizuje). Instrukcje body tez lepiej poznaj. Sa nazwy rozdzialow. Jest indeks. Nie badz leniwy i nie pytaj jaką linijkę tekstu masz przeczytac. Czytaj czytaj czytaj. Ze zrozumieniem.
    Jesli nie będziesz rozumiał w czym rzecz to głupie kilka linijek tekstu jakie my tu napiszemy nie wyczerpie rozległego zagadnienia.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 19-07-2015 o 14:55
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Panowie, Koledzy (jak kto woli) wasze odpowiedzi są krzywdzące. Obserwacja i spostrzeżenia kolegi odnośnie cieni są prawdziwe. Wiec jeżeli ktoś ma tylko tyle do powiedzenia ze cyfraki tak mają i ze już to było i ze wiedzy brakuje itp. to proszę nic nie pisać. Wspierając kolegę ponowie pytanie co mam zrobić zęby w D810 nie było tak drastycznego cienia? Robiąc zdjęcia (nef, jpg) aparatem D7000 lub D800E w tym samym czasie takimi samymi obiektywami cienie tak głębokiego i prześwietlenia nie mam. Jak ustawić D810 żeby efekt prosto z body był podobny jak w D7000 i D800E ? Proszę o konkrety i ciepłe przyjecie tego pytania.

Domyślnie

Odpowiedzi nie są krzywdzące, a prawdziwe. A jeśli kogoś prawda w oczy kole, to już inną sprawa.

A co do kontrastów w D810 - nie mam tej puszki, ale z analiz zdjęć dostępnych w internecie wskazuje, że D810 jest tak samo liniowy jak każda inna puszka Nikona (mowa o RAWach, bo JPEGow pod tym względem się nie analizuje, gdyż masz 6 profili, które inaczej obrazują).

A jeśli chodzi o JPEGi - instrukcja ma wszystkie potrzebne informacje. Szukaj hasła "Picture Control".
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Odpowiedzi nie są krzywdzące, a prawdziwe. A jeśli kogoś prawda w oczy kole, to już inną sprawa.

A co do kontrastów w D810 - nie mam tej puszki, ale z analiz zdjęć dostępnych w internecie wskazuje, że D810 jest tak samo liniowy jak każda inna puszka Nikona (mowa o RAWach, bo JPEGow pod tym względem się nie analizuje, gdyż masz 6 profili, które inaczej obrazują).

A jeśli chodzi o JPEGi - instrukcja ma wszystkie potrzebne informacje. Szukaj hasła "Picture Control".
    Szanowny GonzoG
    Prawda zdjęcia w necie są bardzo ładne. Moje "Picture Control" mam w programie graficznym. Pozdrawiam z głębokim liniowym uśmiechem.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów