Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Ustawienia fabryczne w aparacie czyli standart, w profilach NX-a nigdy nie mam potrzeby zmieniac czegokolwiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Ustawienia fabryczne w aparacie czyli standart, w profilach NX-a nigdy nie mam potrzeby zmieniac czegokolwiek
    może możnaby spróbować Neutral do landscape?
    pytam czy chociaż takie próby były podejmowane na jakichś zdjęciach z Galerii

Jak wiadomo Neutral daje wyraźnie lepsze detale w cieniach, nie trzeba tyle wyciągać (z czego rodzą się szumy).
    Wiadomo, że Standard ma nałożoną silniejszą obróbkę, która podnosi kontrast i ucina detale w cieniach.
    na tym konkretnym zdjęciu może i to nie miałoby większego znaczenia...
    kolory trzeba trochę bardziej obrobić w Neutral ale efekt końcowy jest lepszy, choć to perwnie też zależy od tego jak kto patrzy

Pytam bo obrabiałem długo ze Standardu ale ostanio zainteresowałem się Neutralem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miroko Zobacz posta
    wydaje mi się że kadr byłby lepszy gdyby zamek był bardziej z lewej strony i pokazane byłoby więcej mostka i dojścia do zamku.
    Myślę bardzo podobnie. To prawie centralne kadrowanie ciągnie budynek na prawo. Albo jest ciut krzywo Jak wszystko rzecz gustu. IMHO kolory i kontrasty z deczka przesadzone
    Fuji

Domyślnie

Super! Uwielbiam zamki i takie klimaty. Fajnie wyszła spokojna woda z odbiciem nieba i zamku.
    pozdrawiam, IT

Domyślnie

U mnie nie udało mi się zrobić fajnego zdjęcia z lewej strony, pogodę kolega miał bardzo ładną ale myślę że nie tak ładną jak na zdjęciu, co do prawej strony zamek wg mnie też dobrze się prezentuje z kolorkami trochę za mocno - jest nienaturalnie
    D300 + 12-24 + 50 + 70-300 + SB600

Domyślnie

Kolory i kontrast mocno w mojej ocenie przesadzone=znaczny efekt sztuczności.
    Kadr neutralny bez większych emocji.

(monitor mam w porządku )

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów